Marković sa Merkel: Obezbjeđivanje slobode medija i zaštita novinara su temeljne vrijednosti - Volim Podgoricu

Marković sa Merkel: Obezbjeđivanje slobode medija i zaštita novinara su temeljne vrijednosti

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se u Sofiji, na marginama Samita Evropske unija – Zapadni Balkan, sa njemačkom saveznom kancelarkom Angelom Merkel.

Uz saglasnost o velikom značaju prvog samita Evropske unije i Zapadnog Balkana nakon 15 godina, predsjednik Marković i kancelarka Merkel su razmijenili mišljenja o daljoj evropskoj perspektivi Crne Gore i Zapadnog Balkana. Kancelarka je pozdravila konstruktivnu ulogu Crne Gore u Regionu.

Osvrnuvši se na rezultate u procesu naše evropske integracije sadržane u ovogodišnjem Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru predsjednik Marković i kancelarka Merkel su se saglasili se da je u predstojećem periodu pored ostvarenog napretka potrebno posebno fokusiranje na oblasti vladavine prava i slobode medija.

Predsjednik Marković je informisao kancelarku Merkel da Vlada ima agendu da odgovori svim izazovima i kreiranju političke i društvene klime za razdoblje pred nama.

“Ovo je trenutak kada nam za to treba i više novca, ali i više kapaciteta. Vlada ima plan kako da se sa ovim izazovima suoči brzo i efikasno. Obezbjeđivanje slobode medija i zaštita novinara temeljne su vrijednosti. Moramo uraditi sve da to obezbijedimo“ – rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

U kontekstu teme pozvezivanja koja je bila tema današnjeg samita, konstatovan je i značaj sledećeg susreta pod okriljem Berlinskog procesa koji će biti održan u julu u Londonu, što će biti nova prilika za sumiranje rezultata u ostvarivanju zacrtanih agendi.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com