PODGORICA: Kolektor komšijama zagorčava život - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kolektor komšijama zagorčava život

Život u blizini gradskog kolektora u Podgorici za mještane nije prijatan zbog nesnosnog zadaha koji se širi iz postojećeg postrojenja i tako će biti još najmanje dvije do tri godine do izgradnje novog.

Podgoričanin Milorad Pejović ima kuću iza Tržnog centra „Delta city“ već 50 godina, ali kada se tu doselio, zadaha nije bilo.

„Valjda zato što je ta jama bila prazna, tada se ništa nije osjećalo“, prisjeća se Pejović.

Sada je pomiren sa činjenicom da se svakog dana neprijatni mirisi šire naseljem. Dodaje da su se ranije mještani žalili i protestovali ispred zgrade postrojenja, ali da to nije pomoglo.

„Prije nekoliko godina čitavo se naselje okupilo, gledali smo gdje se to ispušta. Zahtijevali smo da se stanje popravi, ali to nije pomoglo“, kazao je Pejović.

Jedino što sada mještani mogu da urade je da zatvore prozore ili da stave „šaku na nos“ kako bi mogli lakše da udišu vazduh. Iako zna da je najavljena izgradnja novog postrojenja, sumnja da će se to uskoro dogoditi. Obećanja je bilo previše, smatra on.

U jednoj od novijih zgrada u Ulici Marka Radovića živi svega osam godina, a Radomir Živković ističe da to što je kolektor i dalje na istoj lokaciji i u lošem stanju, više nema smisla. Najveći problem za stanare je kada duva jugo-zapadni vjetar, ali napominje i kada je mirno, osjeća se blizina kolektora.

„Nadam se da će biti uskoro izgrađen novi kolektor. Ovo nije problem samo ove zgrade. Nepodnošljivi smrad se širi čitavim naseljem, a osim toga izgradnja novog kolektora je potrebna svim građanima Podgorice“, smatra Živković.

Glavni infrastrukturni problem grada je, što brojna naselja još nemaju fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, kao i to što je sadašnji kolektor, izgrađen za grad od 75.000 stanovnika sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Izvršni direktor „Vodovoda“ Vladan Vučelić je prošle godine kazao medijima da će Podgorica novi kolektor dobiti u tri naredne godine. Novo postrojenje bi trebalo da se gradi u selu Botun na desnoj obali Morače, ali se tamošnji mještani ne slažu sa tom odlukom. Izlivanje fekalija ugrožava Moraču, nizvodno od kolektora voda je zagađena, a ugožen je i čitav sliv Skadarskog jezera.

 (Vijesti)

2 komentara

  1. Mirisite izmet narode! Tako si i zasluzio kad glasad DPS bandu evo 3 decenije! Kolektor je slika i prilika modernog Crnogorskog drustva. Sve smrdi, raspada se, a kao lici da je grad, drzava , normalno stanje? Mirisite kolektor o Podgoricani, takav vam je miris dushe, svakom ko glasa ovako neodgovornu vlast!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com