PODGORICA: ,,Uvešćemo autobuse na električni pogon” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Uvešćemo autobuse na električni pogon”

Podgorica zaslužuje da stane u red sa drugim glavnim gradovima u Evropi i svoj gradski prevoz, kao nešto sa čim se svi dnevno sretamo, učini modernim i isplativim, poručila je Andrea Vešović, kandidatkinja za odbornicu u Podgorici iz Ujedinjene Crne Gore.

“Ujedinjena Crna Gora želi da građanima Podgorice prevoz gradskim autobusima ne bude mučno iskustvo, nego da taj put koji pređu u njima bude prijatan i ugodan. Svjedoci smo da su autobusi na našim ulicama dotrajali i često sumnjive tehničke ispravnosti. Odgovorna vlast mora voditi računa o ovom problemu, prije svega zato što je ovakvim stanjem ugrožena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Neadekvatno staranje prevoznika o autobusima, autobuska stajališta koja ne ispunjavaju potrebe ljudi, stalno kašnjenje i manjak sigurnosti u gradski prevoz, građane Podgorice odbijaju od ove vrste usluge i naš grad šalje ružnu sliku o sebi”, navodi Vešović u saopštenju.

Ona je poručila da će uvesti autobuse na električni pokon “korišćenjem sredstava iz EU foda, kao i iz sopstvenih izvora, služeći se isukstvima evropskih prijestonica”.

“Grad će subvencionisati nabavku novih autobusa. Ovim postupanjem šaljemo poruku da brinemo o životnoj sredini, da brinemo o zagađivanju, na kraju i o zdravlju svih građana Podogrice. Crna Gora je ekološka država, pa smatramo da Podgorica mora svojim primjerom pokazati svima da su ovo realni i održivi projekti. Ne smijemo zaboraviti da trenutno gradski prevoz nije prilagođen potrebama osoba sa invaliditetom. Naprotiv. Ujedinjena Crna Gora, kao budući činilac gradske vlasti, uradiće sve u svojoj moći da ovaj problem našim sugrađanima riješimo. Podgorica je grad sa dušom. Mi koji je volimo, mislimo joj dobro. A unapređenje gradskog prevoza i zaštita životne sredine su prvi koraci”, zaključuje Vešović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com