SINDIKAT LJEKARA: Hitna SMJENA Hrapovića, Kovačevićeva da se POVUČE - Volim Podgoricu

SINDIKAT LJEKARA: Hitna SMJENA Hrapovića, Kovačevićeva da se POVUČE

Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) traži hitnu smjenu ministra zdravlja Kenana Hrapovića za kojeg se vezuju brojni skandali, a koji nisu bili povod njegove smjene, kazala je predsjednica SDMCG Milena Popović Samardžić.

Iz sindikata su reagovali nakon što je direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić smijenjen danas sa te funkcije na Hrapovićev zahtjev.

“Ovo sugeriše dvostruke aršine Vlade. Potrebno je stati sa postavljanjem političara, a ne stručnjaka na važne pozicije u zdravstvu, stati sa žrtvovanjem ljekara i ovo je naša poruka cijeloj Vladi”, ističe Popović Samardžić.

Osim toga, kaže ona, u SDMCG smatraju da bi direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević trebalo da se povuče za te funkcije.

Ljekari će se, kako je rekla Popović Samardžić, najzad probuditi i stati u zaštitu svojih interesa, a država, kako napominje, ništa ne čini da ovaj ambijent učini sigurnim za rad jednog ljekara i vrlo lako ih se odriče.

“Možda je vrijeme da se pokaže kako bi izgledao jedan dan u Crnoj Gori da ljekari stanu. Vrlo smo razočarani i sa javnim nastupom i reakcijama direktorice KCCG Zorke Kovačević, koja u brojnim slučajevima nije bila na visini zadatka kada je ljekare trebalo odbraniti od javnog linča ili zaustaviti njihov odliv iz javnog zdravstva zbog čega smatramo da bi se trebala povući sa mjesta direktorice najveće crnogorske ustanove”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com