U UDESU POGINULA DJEVOJKA (19): Pozajmila auto od druga pa sletjela sa puta - Volim Podgoricu

U UDESU POGINULA DJEVOJKA (19): Pozajmila auto od druga pa sletjela sa puta

Aleksandra H. (19) iz Progara poginula je u utorak veče u Bečmenu kada je džip kojim je upravljala, a koji je u vlasništvu porodice Predraga Maletića, rekordera po odšteti zbog nezakonitog privođena, sletio u jarak.

Tinejdžerka, koja je prije godinu dana položila vozački ispit, upravljala je džipom u kojem su bile njene komšije Nenad Maletić (26), čija porodica je vlasnik “land rovera”, i njegov vršnjak Nemanja Popović, a obojica su u nesreći teško povrijeđeni i smešteni u bolnicu.

Prema sadašnjim rezultatima istrage, džip se kretao iz pravca Bečmena ka Progaru. U jednom trenutku, na putu koji prolazi kroz gustu Bojčinsku šumu kod Surčina, iz još neutvrđenog razloga 19-godišnja Aleksandra H. izgubila je kontrolu nad volanom, pa je džip sletio u kanal pored puta.

Pretpostavlja se da je vozila mnogo brže od dozvoljenog jer se džip prilikom ulijetanja u kanal, dubok više od dva metra, prevrnuo, a zatim i okrenuo. Teško povrijeđene mladiće su prolaznici izvukli iz smrskanog džipa i odvezli ih u bolnicu. Tijelo stradale tinejdžerke, zaglavljeno za volanom, izvučeno je tek kada je vozilo isječeno, a ekipa Hitne pomoći je nažalost mogla samo da konstatuje njenu smrt.

 

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ

 

U Ulici Vlade Obradovića Kamenog u Progaru, gdje je živjela Aleksandra H., juče je vladao muk i niko od komšija, i njenih poznanika, nije mogao da vjeruje da je ona stradala. Ipak, smogli su snage da Aleksandrinim najbližima ocu Dragoljubu, majci Kristini i starijoj sestri Mariji izjave saučešće i pokušaju da pruže riješi utjehe.

– Strašno je to što se desilo. Velika tragedija i za njenu porodicu, ali i za ceo Progar. Aleksandra se družila sa tim momcima iz komšiluka, ali ne znamo gdje su bili u ponedjeljak uveče i zašto je ona vozila tuđi džip kažu poznanici porodice Aleksandre H. Pretpostavljaju da je djevojka, inače učenica četvrte godine jedne zemunske srednje škole, koja je prošle godine dobila dozvolu, želela da isproba džip.

– Bila je sitnije građe, za nju takvu nije bio džip koji je moćan i za koji treba iskustvo. Verovatno da je smatrala da može da ga vozi jer je obožavala vožnju, kao i svi njeni najbliži. Svi su dobri vozači, jednostavno, kola, motori su im u krvi. Otac je bajker, sa ženom je na motoru proputovao Evropu. I roditelji i sestra imaju automobile, pretpostavljali smo da će i Aleksandra uskoro dobiti četvorotočkaša – navode naši sagovornici. Stanari Progara se nadaju da će se mladići koje je Aleksandra H. vozila oporaviti.

– Šest godina su stariji od nje, ali su svi tu odrasli i družili se. Domovi su im na udaljenosti od 200 metara. Kažu da su i njih dvojica u teškom stanju, valjda će se izvući – nadaju se mještani Progara.

 

Ko je Predrag Maletić

Maletić je u pritvoru proveo tri godine i dobio je više od 70.000 eura odštete, a bio je osumnjičen da je pripadnicima zemunskog klana Dušanu Spasojeviću i Dejanu Milenkoviću Bagziju pomogao da pobjegnu nakon atentata na premijera Zorana Đinđića. Na suđenju je dokazano da su njih dvojica, bježeći od potjere, slučajno upali u kuću Maletića i njega, suprugu i dvoje maloljetne djece tri dana držali kao taoce, dok nisu otišli dalje. Maletićeva supruga je tada bila trudna, ali je zbog šoka izgubila dijete, a on je ostao bez posla.

 

(Kurir.rs/Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com