VESELINKA STANOJKOVIĆ NA PROTESTU MAJKI PORUČILA: Idem u zatvor, ne dam 110 eura - Volim Podgoricu

VESELINKA STANOJKOVIĆ NA PROTESTU MAJKI PORUČILA: Idem u zatvor, ne dam 110 eura

Predstavnica majki iz Danilovgrada, bivših korisnica naknada po osnovu rođenja troje i više djece, Veselinka Stanojković, koja po odluci Suda za prekršaje mora da plati 110 eura zbog organizovanja protesta u svom gradu, poručila je da neće dati taj novac, već da će otići četiri dana u zatvor. Ona je na jučerašnjem protestu majki u Podgorici kazala da vlast otima od sirotinje kad im zafali, pa su sada i nju osudili.
– Sram bilo Skupštinu i Vladu – kazala je Stanojković.
Objasnila je da je organizovala protest u Danilovgradu na kojem se pojavilo ukupno 30 žena sa djecom.
– Policija me je saslušala i rekli su da nijesam prijavila okupljanje i zbog toga su me predali sudu. Kažnjena sam. Rekli su da će biti 50 eura, ali je ispalo 110. Mi nijesmo ništa rušile i uništavale, nijesmo remetile javni red i mir. Tog dana je bila velika kiša pa smo se sklonili pod jednu nastrešnicu – kazala je Stanojković.
Stanojković je najavila da će se žaliti na presudu, pa će vidjeti šta će na kraju biti.

Majke su sa jučerašnjeg protesta poručile da će se nakon inauguracije predsjednika države Mila Đukanovića njemu obratiti i tražiti da im vrati nadoknade zato što je ranije pričao da su naknade stečeno pravo i da se ne mogu ukidati. One su juče sa protesta zatražile od Skupštine da im se obezbijedi po jedan pancir i „majbaks” (blindirano auto), kao i da im se vrate nadoknade u iznosu od 70 i 40 odsto od prosječne plate.

– Godinu i tri mjeseca majke su na ulicama. Maltretiraju nas. Majke brane prava u ovoj državi. Zbog bezakonja je ranjena novinarka Olivera Lakić, zato što je branila sebe i istinu, zato što je pisala istinu. Zato je danas svaki građanjin trebalo da bude na protestu. Udar na ženu je udar na porodicu, a udar na nju je udar na državu – poručila je predstavnica majki Željka Savković.
Ona je istakla da nije organizovala protest da bi prikupljala političke poene, nego zato što je obespravljena kao i 22.000 majki.
Jedna od majki koja je ostala bez nadoknade je i Danijela Đurišić koja je poručila da država „majkama treba da se ponosi, a ne da ih progoni”.
– I moja porodica protestuje jer su nam uzurpirali imovinu. Maltretirani smo, privođeni i zatvarani. Sve zato što branimo Ustav i zakon od odnarođenog sistema. Pravda je dostižna i na našoj je strani – poručila je Đurišić.

Prema riječima Rose Džudović, majke se nadaju da će predsjednik Đukanović ispoštovati riječ i biti predsjednik svih građana.
– Nadam se da će kao dobar domaćin pomoći da se vrate nadoknada. Moram da kažem i da je sramota što je ranjena novinarka Olivera Lakić, koja je takođe majka kao i mi. Treba stati na put mafijašima, drogašima, lopovima i svim štetočinama koje zagorčavaju život ljudima u namučenoj Crnoj Gori – istakla je Džudović.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com