AKCIJA POLICIJE: Uhapšena tri Podgoričanina i jedan Danilovgrađanin - Volim Podgoricu

AKCIJA POLICIJE: Uhapšena tri Podgoričanina i jedan Danilovgrađanin

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, odmah nakon izvršenog krivičnog djela krađa u produženom trajanju na štetu firme „Intersport“ u Baru, lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila ovo krivično djelo.

Naime, službenici CB Bar su, 17,05.2018. godine, zahvaljujući zaposlenim u firmi „Intersport“, koji su svojom obazrivošću osujetili krađu u svojoj radnji, odmah nakon bjekstva lišili slobode A.P. (30) iz Podgorice, dok su daljim radom službenika kriminalističke policije identifikovani, locirani i lišeni slobode A.K. iz Podgorice, N.R.(19) iz Danilovgrada  i M.M. (20) iz Podgorice.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica po unaprijed postignutom dogovoru, sa jasno definisanom ulogama a u namjera sticanja protivpravne imovinske koristi, 17.05.2018. godine oko 14,00 časova, ušla u radnju firme „Intersport“. Oni su, kako se sumnja, jedan dio artikala otuđili ali su ih zaposleni spriječili u daljem vršenju ovog krivičnog djela, odnosno u otuđenju veće količine artikala, nakon čega su ova lica pobjegla.

 U saznanju da im je saucesnik A.P. lišen slobode, N.R. se vratio na mjesto izvršenja krivičnog djela i zaposlenom predao otuđene predmete nakon čega se ponovo udaljio. Izvršenim pregledom izuzetog video nadzora izvršena je identifikacija ostalih osumnjičenih lica kao i pmv kojim su se udaljili da bi se nakon toga pojedinačno ova lica sama prijavila u CB Bar.  Kako se sumnja, N.R. i A.K. su zajedno u saizvršilaštvu sa A.K. i M.M,  na štetu iste firme počinili identično krivično djelo prije nekoliko mjeseci.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ova krivična djela.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com