,,DPS je Stadion malih sportova namijenio za zgrade” - Volim Podgoricu

,,DPS je Stadion malih sportova namijenio za zgrade”

Stadion malih sportova je godinama namjenski uništavan da bi ga vlast pretvorila u građevinsko zemljište, poručio je Miodrag Bešović iz koalicije DF-SNP “Sve za moj grad”.

“Stadion malih sportova je još jedno kultno mjesto Podgorice koje je do sada bilo na udaru lokalne vlasti. Ovih dana su iz DPS-a pokazujući 3D animaciju pristupili još jednom predizbornom triku, varajući građane još jednim obećanjem uređenja ovog prostora. Godinama unazad ovaj prostor je namjenski uništavan i zapostavljan kako bi ga lokalna vlast prenamjenom pretvorila u građevinsko zemljište, od čega u svojoj perfidnoj namjeri ni danas nisu odustali. Mjesto gdje su Podgoričani pratili razne sportske i muzičke događaje htjeli su zamijeniti zgradama, kao što su već značajan dio grada obesmislili i uništili agresivnom urbanizacijom. Ovakav napad na luksuzne lokacije postao je prepoznatljiva praksa vlasti, pa su poslije zelenih površina i parkova na red došli i sportski tereni i igrališta”, navodi Bešović u saopštenju.

On navodi da stariji sugrađani pamte kada je taj prostor bio jedini za održavanje sportskih događaja “kada su masovno praćeni rukomet,  košarka i bokserski mečevi  BK Budućnost, kao i nastupi reprezentacija.”

“Stadion malih sportova, kao otvorena scena, po svojoj lokaciji i širini prostora bilo je jedino kvalitetno mjesto za održavanje muzičkih događaja, takođe je neprevaziđen za održavanje turnira u malom fudbalu po čemu je bio poznat i u bivšoj Jugoslaviji. I umjesto da se stadion uredi, i uz izuzetnu prirodnu okolinu sa drvećem i zelenim površinama bude mjesto okupljanja mladih generacija, taj prostor je očigledno bio namijenjen da se okoristi neko od poznatih građevinskih investitora bliskih režimu. Ovo je još jedan primjer da u vladavini DPS-a kadrovske promjene na rukovodećim mjestima ne donose ništa novo, već se u kontinuitetu ponavlja praksa zlupotreba kada su u pitanju urbanistička planiranja i atraktivne lokacije u užem jezgru grada.  Prema tome, gospodo iz DPS-a, ova predizborna mahinacija vam neće proći, idete u političku prošlost, a nova podgorička vlast, predvođena koalicijom DF-SNP ,,Sve za moj grad”, će nakon 27. maja pristupiti uređenju i valorizaciji ovog značajnog mjesta. Stadion malih sportova, obnovljen i kvalitetno uređen, ponovo će biti omiljeno mjesto naših sugrađana”, obećava Bešović.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com