Intenzivnija kulturna saradnja Podgorice i Tuzle - Volim Podgoricu

Intenzivnija kulturna saradnja Podgorice i Tuzle  

Intenzivnija saradnja u oblasti kulture u cilju promocije i afirmacije kulturnih sadržaja između Podgorice i Tuzle dogovor je sastanka gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i Jasmina Imamovića gradonačelnika Tuzle prilikom njegove posjete Glavnom gradu.

Gradonačelnici su se saglasili da oba grada imaju bogatu i sadržajnu kulturnu ponudu koju jedni drugima češće treba da predstavljaju i da u tom pravcu u narednom periodu treba intenzivirati saradnju i osnažiti partnerstvo i prijateljstvo između dva grada i dva naroda.

U tom cilju su dogovorana obostrana gostovanja gradskih pozorišta Tuzle i Podgorice koji će svojim predstavama otvoriti poglavlje kulturne saradnje dva grada, a nakon toga i ostali istaknuti kulturni poslenici treba da daju doprinos nastavku saradnje u toj oblasti.

Gradonačelnik Imamović je uputuio poziv gradonačelniku Stijepoviću da posjeti Tuzlu i bude gost grada u cilju nastavka razgovora i proširenja saradnje i u drugim oblatima koje su značajne za građane Podgorice i Tuzle.

Nakon sastanka u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović” organizovano je Veče sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem, kao književnikom i autorom romana „Slana zemlja“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com