Marković: Crna Gora postaje prestižna turistička destinacija - Volim Podgoricu

Marković: Crna Gora postaje prestižna turistička destinacija

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je večeras iz Ulcinja da novi rizorti poput Holiday Villages Montenegro pozicioniraju Crnu Goru u vrh svjetskog turizma, da impresivan investicioni poduhvat koji je oplemenio prostor Velike plaže u Ulcinja nagovještava da će Velika plaža a vjerovatno i Ada biti nova kvalitetna turistička destinacija i da vjeruje da će ovaj primjer koji obeubjeđuje stotine novih radnih mjesta biti podsticaj za nove uspješne projekte.

„Oplemenjujući ovaj prostor podigli smo sa koljena posrnuli Hotel Belvi i podigli ga na nivo od četiri zvjezdice izgradivši Hotel Villages Montenegro“ – rekao je premijer čestitajući na poduhvatu jednom od suvlasnika Grupe Karismaa Hotels Ljubu Krstajiću.

„Čestitajući Vam želim da podsjetim na trenutak kada smo u Podgorici u mom kabinetu razgovarali o Vašoj viziji razvoja i Ulcinja i crnogorskog turizma. Sjećam se da je to bio trenutak velikih očekivanja i nade, ali i trenutak kada smo se pitali da li i kada ćemo realizovati jedan povako zahtjevan investicioni poduhvat. Kada smo objavili naš dogovor pretvoren u ugovor o dugoročnom zakupu bilo je dosta sumnjivaca, bilo je dosta onih koji nijesu vjerovali, koji su kritikovali, koji su pitali: ‘šta se to dolje radi?’ i ‘ko to radi?’. Ali naravno bilo je veoma teško i zahtjevno snaći se u administrativnom vrtlogu sumnji kako će sve na kraju izgledati. Želim da Vam čestitam na toj pobjedi, želim da Vam čestitam na otporu sumnjivima i želim da Vam čestitam na pregnuću nad administrativnim zabludama. Ovaj projekat je pobjeda savremenene vizije razvoja turizma, i ne samo turizma nego i ukupne crnogorske ekonomije“ – rekao je Marković.

Premijer je podsjetio da iza projekta stoje renomirana Grupa Karisma Hotels i jedan od vodećih operatera u svijetu – Tui.

„Radeći na ovom projektu sa partnerom TUI-em mi smo Crnu Goru, vjerujem, trajno uveli u katalog ovog najmoćnijeg svjetskog operatera. Vjerujem da će ovaj hotel, sa Hotelom Ruža vjetrova kojim Karisma upravlja od 2016. godine, sa novim investicionim i razvojnim planovima obezbijediti u 2018. godini 500 novih radnih mjesta i 1.800 ležajeva kojima će Karisma upravljati. Sa ovakvim pristupom Crna Gora postaje prestižna turistička destinacija, ne samo na ovom prostoru nego i šire“ –rekao je predsjednik Vlade dodajući da tome doprinose poznati hotelski brendovi koji su danas u Crnoj Gori kao što su Aman, Iberostar, Regent, Hilton i Ramada, a uskoro One & Only, Ritz Carlton i Chedi.

Premijer je podsjetio da se danas u Crnoj Gori realizuju investicije od više od tri milijarde eura i to najveći investicioni poduhvati na Mediteramu.

„Mi smo zahvaljujući ovakvom pristupu, zahvaljujući ovako kredibilnim partnerima u prošloj godini ostvarili rekordnu turističku sezonu, premašili smo onu iz 1987. godine, preko dva miliona turista je bilo u Crnoj Gori. Ostvarili smo i rekordne finansijske rezultate. Ali ono što je veoma važno je da obezbjeđujemo kontinuitet i da prvi kvartal ove godine pokazuje da imamo rast u turizmu od 20 odsto, da smo 4. maja ove godine imali 40.000 turista, što je 111 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Turizam je, dakle, u prošloj godini opredjeljujuće uticao na naš rast od 4,4 odsto što je jedna od najvećih stopa rasta u Evropi. Vjerujem da ćemo u prvom kvartalu ove godine možda imati rast od 4 odsto čemi će takođe doprinijeti turizam“, rekao je premijer.

Dodao je da je Crnoj Gori ostavljena nova vrijednost i nova ljepota.

„Danas možemo reći i ovima u Ulcinju i onima u Podgorici, i onima koji nam nijesu vjerovali i onima koji su sumnjali da smo uradili dobru stvar za Crnu Goru, da smo uradili veliku stvar za crnogorski turizam, da smo uradili ozbiljne stvari za nova radna mjesta i nove prilike za naše mlade ljude. Vjerujem da će ova investicija biti podsticaj novim i da će ovakvih prilika i u ovoj i u narednim godinama biti još više“, zaključio je Marković u Ulcinju na obilježavanju završetka rada na rizortu Holoday Villages Montenegro.

Hotel Holiday Village Montenegro je porodični hotel koji će imati u ponudi po četiri restorana, bara, i bazena od kojih je jedan glavni, namijenjen za vodene sportove i rekreaciju, splash bazen sa vodenim atrakcijama namijenjen mališanima i tihi bazen za odrasle.

TUI Grupa u svom portfoliju drži 1.600 turističkih agencija i vodećih portala, šest turističkih aviokompanija sa oko 150 aviona, više od 300 hotela sa 214.000 kreveta, 16 brodova za krstarenje i veliki broj turističkih agencija. Integrisana ponuda opslužuje 20 miliona u 180 regija.

U finansijskoj 2015/16. godini TUI Grupa, sa 67.000 zaposlenih, ostvarila je prihod od 17,2 milijarde eura i operativni rezultat od milijardu eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com