Nakon pretresa stana uhapšen Podgoričanin - Volim Podgoricu

Nakon pretresa stana uhapšen Podgoričanin

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući mjere u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Naime, službenici CB Podgorica su, 17.05.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljanoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.J. (33) iz Podgorice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Makarov“ i pet komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.J. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U noći izmeđi 15/16.05.2018. godine, službenici Interventne jedinice CB Podgorica su u Ulici IV jula izvršili kontrolu vozila marke „Ford Fiesta“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao I.K. (33) iz Podgorice. Prilikom kontrole policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, težine od oko 4,6 grama.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u ovom događaju nema elemenata bića krivičnog djela i da se protiv I.K. podnese prekršajna prijavu u redovnom postupku.

U narednom periodu službenici Centra bezbjednosti Podgorica će nastaviti sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti sa ciljem otkrivanja i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com