Početna » NOVOSTI » Hronika » Nakon pretresa stana uhapšen Podgoričanin

Nakon pretresa stana uhapšen Podgoričanin

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući mjere u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica, lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Naime, službenici CB Podgorica su, 17.05.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljanoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.J. (33) iz Podgorice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Makarov“ i pet komada municije različitog kalibra, u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.J. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U noći izmeđi 15/16.05.2018. godine, službenici Interventne jedinice CB Podgorica su u Ulici IV jula izvršili kontrolu vozila marke „Ford Fiesta“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao I.K. (33) iz Podgorice. Prilikom kontrole policijski službenici su pronašli i oduzeli biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, težine od oko 4,6 grama.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u ovom događaju nema elemenata bića krivičnog djela i da se protiv I.K. podnese prekršajna prijavu u redovnom postupku.

U narednom periodu službenici Centra bezbjednosti Podgorica će nastaviti sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti sa ciljem otkrivanja i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.

Check Also

Koalicija za 21. vijek: Napali su nas ničim izazvani što je osobina svake ranjene zvijeri

Organizovana kriminalna grupa, DPS, čiji su predstavnici na terenu banditi sa dosijeima, grupa je potvrđenih ...

Bar za 21. vijek DPS-u Bar: Neće vam poći za rukom da relativizujete krv naše mladosti

Najoštrije osuđujemo pokušaj da se besmislenim optužbama nalik onim koje potpisuje OO DPS Bar relativizuje ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *