PODGORICA: “Trofej Kuči 2018” 02. i 03. juna - Volim Podgoricu

PODGORICA:  “Trofej Kuči 2018” 02. i 03. juna  

Fond za razvoj Kuča “Marko Miljanov” i Biciklistički klub “Džada” 02. i 03. juna 2018. godine organizuju II Međunarodnu etapnu drumsku biciklističku trku “Trofej Kuči 2018”, koja će se održati na putevima Crne Gore, istaknuto je na Sjednica Organizacionog odbora. Menadžer Glavnog grada koji je pokrovitelj trke, Dragutin Đeković je istakao da gradska uprava uvijek I sa zadovoljstvom promoviše zdrave stilove života  I podržava sportske aktivnosti.

“Kako kroz infrastrukturne pretpostavke, tako I kroz direktna ulaganja, Glavni grad je prepoznat kao uprava koja veliku pažnju posvećuje sportu I sprotskim aktivnostima” istakao je Đeković.

Trka će krenuti iz Sutorine, kod Herceg Novog, proći obalom Bokokotorskog zaliva, zatim se serpentinama popeti na Njeguše, a potom proći kroz Cetinja, sve do Barutane. Zatim slijedi nastavak iz Podgorice preko Spuža, Danilovgrada, Glave Zete i Bogetića, pa ponovo kroz Danilovgrad i Podgoricu, do Kuča, sa ciljem na Ublima.

“Do sada se za Trku prijavilo ukupno 16 timova i to: “TBW23” iz Engleske, “Global Cycling Team” iz Holandije, reprezentacije Ugande i Sijera Leonea, “Africa Cycling Team” iz Etiopije, Regional Team “Karditsa” iz Grčke, “Car Simeon Plovdiv 1898” iz Bugarske, “Velo M Termalift” iz Makedonije, “CCN Metalac” i “Crvena Zvezda” iz Srbije, “Herzegovina Team” i “Giro di Sarajevo” iz Bosne i Hercegovine, “Roda” i “Sokol” iz Hrvatske, kao i domaći “MIX Team Džada-Tempo MFR” i klupski tim “Džada” iz Crne Gore. Takođe, očekuje se i nastup većeg broja individualnih biciklista, što će ukupno učiniti da se na Trci očekuje nastup preko 100 biciklista, iz više od deset država” najavio je Siniša Milidrag, direktor Trke.

Ceremonijalni start Trke održaće se 2. juna 2018. godine u Sutorini, ispred Šoping centra “HDL Laković”, sa početkom u 11 sati. Prije toga, predstaviće se svi učesnici Trke, a prisutni će biti u prilici da prisustvuju pojedinačnom predstavljanju timova i zvaničnom potpisivanju Startne liste. Zvanični start će biti u Meljinama, a cilj na Barutani, gdje se oko 14 sati očekuje dolazak prvoplasiranih takmičara. Svečano proglašenje pobjednika prve etape održaće se na Barutani u 15 sati.

“Ceremonijalni start druge etape Trke održaće se 3. juna 2018. godine na Trgu Republike u Podgorici, sa početkom u 10 sati. Potom će karavan biciklista, u zatvorenoj vožnji, proći gradskim ulicama, pored hotela “Hilton”, preko mosta Braće Zlatičanin, Sahat kule i skrenuti desno kod Trgovinske škole. Dalje će nastavili preko Union Bridge-a do Kapital Centre-a, a potom desno pored hotela “Premijer”, do restorana “Mantra”, gdje će karavan skrenuti lijevo do “Palade”, gdje je planiran zvaničan start druge etape Trke starim putem, prema Spužu i Danilovgradu. Dolazak prvoplasiranih takmičara na cilj Trke u Kučima očekuje se oko 13 sati, a svečano proglašenje najboljih takmičara na Biciklističkoj trci “Trofej Kuči 2018” planirano je u 14 sati na Ublima” istakao je Milidrag.

Osnovni cilj ove međunarodne sportske manifestacije je promocija sporta, prije svega biciklizma, zatim zdravog načina života i međunarodna afirmacija Crne Gore, kao turističke i sportske destinacije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com