PODGORICA: Zaboravio da su ga tukli, prijetili i tražili 50.000 eura - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zaboravio da su ga tukli, prijetili i tražili 50.000 eura

Krsto Bujković juče je u podgoričkom Višem sudu tvrdio da incident u saobraćaju koji je imao u julu 2016. godine sa četvoricom članova kavačkog klana nije povezao sa prijetećim porukama u kojima mu je traženo da donese 50.000 eura na brdo Trojica iznad Kotora.

Mjesec i po kasnije u eksploziji su uništena dva skupocjena automobila audi A8 i hamer koje je koristio upravo Krsto Bujković, sin Vojislava Bujkovića, vlasnika kompanije Yubriv.

On je juče na suđenju kavačkoj grupi zaboravio da kaže ono što je ispričao u istrazi, da mu je jedan od optuženih koji se nalazi u bjekstvu Aleksandar Đurišić u incidentu na Donjem putu u Kotoru, kod hotela Force Mare udarcem raskrvario usnu, optužio ga da sa “Miškom špijunira za Vukotiće i da znaju da su mu žena i dijete u Beogradu, sami”. Sudski proces vodi sudija Dragoje Jović.

Kao članovi kavačke kriminalne grupe na optuženičkoj klupi su Stefan Brnović, Aleksandra Bogdanović, Đerđ Camaj, braća Igor i Nikola Andrić, Tripo Moškov, Goran Ljubatović, Ilija Dedović i Zlatko Samardžić.

Prema navodima optužnice, oni se terete da su pripadnici 15-člane kriminalne grupe koju predvodi odbjegli Slobodan Kašćelan, a čijim članovima se sudi zbog zelenašenja, podmetanja bombi, davanja mita, iznuda…

Osim Kašćelana, koji je izbjegao hapšenje 12. septembra 2016. godine policajci nijesu uspjeli staviti lisice na ruke ni Vladimiru Božoviću, Milošu Radonjiću, Siniši Vlahović, Aleksandru i Igoru Đurišiću, Davoru Preleviću i Igoru Božoviću.

Krsto Bujković je ispričao da je automobilom maserati krenuo u hotel Forca Mare na ručak, kada mu je u uskom dijelu donjeg puta u Dobroti iz suprotnog pravca naišao audi u kojem su bila četiri momka. Kako se nije mogao vratiti unazad jer je iza njega bila kolona vozila, Bujković navodi da se vozač audija nije želio skloniti zbog čega su se svađali.

Iskaz tužiocu

“Izašli smo i svađali se. Dobacivali su mi. Aleksandra Đurišića koji je izašao prvi nijesam do tada poznavao dok Vladimira Božovića, Sinišu Vlahovića i Prelevića kojem ime ne znam, jesam. To nijesam htio da prijavim policiji ali sam prijavio slučaj kad mi je stigla smiješna poruka i to nakon konsultacije sa advokatom to je sve što je bilo”, kazao je juče Bujković.

Nakon konstatacije sudije Jovića da je iskaz Bujkovića oskudan u odnosu na ono što je ispričao u istrazi, sud je odlučio da pročita njegovo svjedočenje pred specijalnim tužiocem Sašom Čađenovićem.

“U kotorskom naselju Dobrota, na putu prema kući mog zeta Bojana Joketića, imao sam jednu zaista neprijatnu situaciju, na mene je izvršen napad. Iz blindiranog vozila audi A8 što se moglo uočiti po staklima, registarskih oznaka KO AZ 028, izašla su četiri momka. Prvo je sa zadnjeg sjedišta izašao Đurišić, pa suvozač Božović, a zatim Prelević i Vlahović. Sve njih, osim Đurišića, znam iz grada i iz novina. Njih mediji tretiraju kao članove neke kriminalne grupe”, ispričao je ranije Bujković.

On navodi da je Đurišić prišao njegovom automobilu i da mu je kroz otvoren prozor kazao “Ti i Miško, što špijunirate za Vukotiće, samo da znaš, ubićemo vas”.

Đurišić je potom krenuo da udari Bujkovića i poslije nekoliko pokušaja uspio je da mu raskrvari usnu. U međuvremenu, neko od Đirišićevih saputnika iz pozadine je doviknuo “a pare”?

“Đurišić mi je rekao da dođem u zgradu, u šest sati istog dana i da ćemo tamo da pričamo i o parama. Na moje pitanje jesam li ja njima što dužan, Đurišić mi je rekao da ćemo o svemu da popričamo u garaži, pa i o parama”, ispričao je ranije Bujković.

Na njegovo pitanje gdje on uopšte treba da dođe, Đurišić mu je kazao “znaš ti dobro gdje je, to je naša baza” i objasnio da se zgrada nalazi na izlazu iz tunela prema Grbaljskoj strani, prvo skretanje desno prema Kavaču i prva zgrada sa desne strane.

Prijetnje

Bujkoviću je objašnjeno da će na kamerama vidjeti kad dođe i da će mu otvoriti vrata garaže u koju treba da uđe.

“Đurišić je krenuo da se udaljava od automobila izgovarajući svoje ime. Kazao je da mogu slobodno da idem da prijavim ovo u policiju ako imam hrabrosti a nakon toga je pljunio po šoferšajbni. Neko od njih je rekao i da znaju da su mi žena i dijete u Beogradu i da su sami gore”, to su bili detalji koje je Bujković ispričao u istrazi.

Bujović tog dana nije otišao kod njih ali je poslije dva dana dobio prijeteću poruku u kojoj mu je traženo da na brdo Trojica, kod izvora, donese 50.000 eura jer će u protivnom biti ubijen.

“Pored ovog u poruci je stajalo da sam ja navodno učestvovao u nekim ubistvima, da sam pomogao u pripremanju tih ubistava a u jednom djelu poruke je rečeno i da je pripremano moje ubistvo”, kazao je ranije Bujković.

Prijeteće poruke je Bujković prijavio policiji, i nakon kraćeg zatišja nepoznate osobe su podmetnule bombu ispod audija koji se vodi na njegovog pokojnog strica.

Bujković je pred tužiocem kazao da poslije svega što je doživio u nekoliko dana zaključuje da iza postavljanja bombe i iznude stoje četvorica kavačana koji su ga napali u Dobroti. Bujković nije sporio da poznaje Vukotiće koji slove za vođe škaljarskog klana.

“Poznajem neke od Vukotića i znam sa njima da se vidim ili popijem piće, ali ponavljam da nikada ni sa jednom osobom nijesam učestvovao u bilo kakvoj nezakonitoj radnji”, kazao je Bujković.

On je u istrazi naveo i da ukoliko se otkrije i utvrdi ko mu je tražio novac i postavio bombu ispod vozila da će se pridružiti krivičnom gonjenju tih osoba. Za razliku od stava koji je iznio u Tužilaštvu, Bujković je juče u sudnici podgoričkog suda kazao da neće krivično goniti osobe koje su mu prijetnjama i paljenjem vozila pokušale iznuditi 50.000 eura.

Sljedeće suđenje zakazano je za 31. maj kada će se pregledati audio-video snimak iskaza Krsta Bujkovića koji je dao u Tužilaštvu.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com