Radi se o sabotaži, a ne slučajnom propustu? Klinički centar CG podnio krivičnu prijavu nakon skandala sa zamjenom beba - Volim Podgoricu

Radi se o sabotaži, a ne slučajnom propustu? Klinički centar CG podnio krivičnu prijavu nakon skandala sa zamjenom beba

Zbog propusta u KCCG, kada je majka greškom otpuštena kući sa tuđom bebom, menadžment Kliničkog centra je pokrenuo krivični postupak protiv medicinske sestre.

Iz KC navode da osnovano sumnjaju da se radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu

– Takođe je, ovim povodom, razriješena dužnosti načelnica i glavna sestra Odjeljenja i protiv njih su kao i protiv, spornog dana, dežurnog ljekara-neonatologa, pokrenuti disciplinski postupci – rekli su iz Kliničkog centra i dodali da menadžment ispituje sve okolnosti nastalog incidenta.

– Za sada je utvrđeno da nije došlo do sistemske greške već do nesavjesnog rada pojedinca. Da je medicinska sestra ispoštovala procedure i protokole KCCG vezane za otpuste porodilja i novorođenčadi, ovakav propust, koji je nanio veliku štetu našoj ustanovi, a što je najvažnije, uznemirio javnost, ne bi bio moguć.  Još jednom napominjemo da ovaj incident do sada nije zabilježen u KCCG. Uvjeravamo javnost da će svi odgovorni biti najstrožije sankcionisani – istakli su iz KCCG.

 

2 komentara

  1. Many thanks for creating the effort to discuss this, I feel strongly about this and love learning a great deal more on this subject. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your website with a great deal more info? It’s really useful for me.

  2. Solid post! I actually wasn’t aware of this. It’s refreshing to read because I get so annoyed when writers put no thought into their work. It’s obvious that you know what you’re writing about. I shall definitely visit again!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com