Radonjić: Investiramo u infrastrukturu, zaštitu životne sredine i socijalno staranje - Volim Podgoricu

Radonjić: Investiramo u infrastrukturu, zaštitu životne sredine i socijalno staranje  

 

„Kada se završi II faza obilaznice oko Golubovaca, koja je duga 2,6 km, vrijedna 6,3 miliona eura za  koju su radovi u poodmakloj fazi, mi ćemo zaokružiti jednu investiciju koja je vrijedna preko 30 miliona eura. Ta investicija podrazumijeva izgradnju saobraćajnice od Ulice Vojislavljevića do zetskog Bijelog Polja i na taj način će Zeta zaista da dobije jednu savremenu modernu saobraćajnicu, nešto što će da promijeni sliku ovoga kraja u potpunosti i što će nas približiti Glavnom gradu, jer će iz Bijelog Polja do Podgorice trebati 10 minuta kao npr. iz Bloka V do centra grada“ rekao je danas predsjednik Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci Dušan Radonjić prilikom obilaska radova na kapitalnim projektima u Zeti. On je podsjetio da su, pored ovoga, punu pažnju u proteklom periodu posvetili upravo ulaganju u putnu infrastrukturu i u saobraćajnice.

Samo smo u zadnjem mandatu uložili preko dva miliona u rekonstrukciju i izgradnju lokalnih i nekategorisanih puteva, podižući na taj način bezbijednost saobraćaja kroz proširenje saobraćajnica sa nekih 3-4 metra na 5,5 i 6 metara. U većini naselja smo odradili makar glavne seoske puteve kroz ta naselja i na taj način na opšte zadovoljstvo građana napravili jednu dobru priču. Pored toga, ove godine smo ulagali puno i u najvažniju lokalnu saobraćanicu Golubovci – Mataguži gdje smo zajedno sa rekosntuisanom raskrsnicom spojili I fazu te dionice. Ukupna vrijednost ta dva projeka je do sada uloženih 1,2 miliona eura i za par mjeseci ćemo nastaviti dalje, čim se steknu uslovi“ najavio je Radonjić.

RECIKLAŽNO DVORIŠTE

Predsjednik Opštine Golubovci obišao je i reciklažno dvorište u Golubovcima, koristeći, kako je istakao, svaku priliku da promiviše ovaj objekat iz više razloga.

„Prvo radi edukacije stanovništva i informisanosti da ovdje postoji reciklažno dvorište namijenjeno za različite vrste otpada i koje je na raspolaganju građanima za sve što je potrebno. Preduzeće Čistoća je u rekordnom roku realizovalo ovaj projekat iz sopstvenih sredstava, što je oko 150.000 eura, a na zadovoljstvo svih građana Zete. To je proizvod onoga što je kontinuitet brige o zaštiti životne sredine. Kada je u pitanju odlaganje otpada imamo na teritoriji Zete, pored ovog reciklažnog dvorišta, još devet privremenih odlagališta za biljni i kabasti otpad i građani to podržavaju i koriste. Naravno, pored deponije za građevinski otpad i šut na Mojanskom krstu, tu je i preko 500 posuda za odlaganje otpada na 350 mikrolokacija po Zeti. Dakle, 2009. godine postojalo je 74 posude na cijeloj teritorii Zete, a u ovom trenutku ih je blizu 550. Znači taj se broj enormno povećao i naravno  ne samo broj posuda već i dinamika odvoza smeća i danas možemo slobodno da kažemo da je Zeta jedno mnogo čistije mjesto za život. Borimo se i dalje i ulažemo vanredne napore, to zna preduzeće Čistoća sa divljim spontanim deponijama. Nekad je bilo 48 ogromnih, danas 15-ak i redovno se održavaju“ istakao je Radonjić.

BUDUĆI PROJEKTI

On je, govoreći o budućim planovima u Zeti koji su blizu realizacije, izdvojio objekat Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom, dakle ustanova za dvije kategorije korisnika koje ćemo već na jesen biti u stanju da primimo. Ta investicija se realuzuje u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalog staranja i kancelarijom UNDP-ja u Crnoj Gori, vrlo brzo ćemo otpočeti te radove vrijedne preko 300.000€, objekat treba da ima 300 kvadrata, kapacitet oko 30 korisnika, jedan savremen objekat prilagođen svemu onome što su potrebe ove osjetljive kategorije stanovništva“ zaključio je Radonjić.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com