SINDIKAT KCCG: Beba nije namjerno zamijenjena - Volim Podgoricu

SINDIKAT KCCG: Beba nije namjerno zamijenjena

 Povodom slučaja zamjene beba u porodilištu Kliničkog centra Crne Gore oglasila se sindikalna organizacija KCCG-a koja je izrazila žaljenje zbog ovog propusta, ali i osudila svaku insinuaciju da se radi o namjernom propustu.

“Najoštrije osuđujemo svaku insinuaciju da se radi o namjernom propustu, upotrebu riječi sabotaža, pokretanje krivičnih postupaka i drugo. Nadležni organi će svakako procijeniti da li postoji elemenata za pokretanje krivičnih postupaka, odnosno da li je bilo namjere u postupanju. Nadamo se da je kod činjenice da je medicinska sestra koja je bila ne otpustu novorođenčadi, par minuta nakon predaje bebe telefonski kontaktirala majku kako bi je informisala da je došlo do greške, crnogorska javnost mogla razumjeti da u postupanju zaposlenih nije bilo nikakve namjere, već da su neposredno nakon učinjenog propusta uradili sve da se ova greška ispravi”, navodi se u saoštenju predsjednika Sindikata Vladimira Pavićevića.

On je izuzetnu zahvalnost izrazio roditeljima koji su ovaj propust razumjeli na pravi način, a što je rijedak slučaj kada je u pitanju odnos građana prema propustima koji se dešavaju u zdravstvenom sistemu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com