Bećić: Đukanović poslednjih dana izgleda kao tužna tračara - Volim Podgoricu

Bećić: Đukanović poslednjih dana izgleda kao tužna tračara

-Đukanović poslednjih dana izgleda kao tužna tračara koja obilazi skupove da bi ogovarao koga prije stigne, navodi u saopstenju Aleksa Bečić, predjsednik Demokrata. 

-Nikom više ne vjeruje, strah od činjenice da ostaje sam kao svaki diktator čini da mu se često priviđaju stvari i da postaje paranoičan. Iz paranoje u tračarenje, iz tračarenja u paranoju – to je njegov put u ovoj kampanji i već se ozbiljno kandidovao za najsmješniju crnogorsku tračaru u novijoj istoriji, kaže Bečić i dodaje:

-Nervozu razumijemo, jer ne umije da odgovori na pitanje zašto mu ne dolazi niti jedna strana delegacija na inaguraciju. Koji još predsjednik u regionu je inagurisan na taj način? Tako se inagurišu samo oni kojima je svijet okrenuo leđa. Iako je sve pokušavao da obezbijedi prisustvo stranih delegacija, odgovor je bio jasan. Zapad na ovaj način šalje poruku šta misli i o njemu, i o njegovom izboru, i o njegovom vladanju, ali i o njegovoj budućnosti. Tako da, Đukanoviću, što se tiče političkog gaženja, očito svijet te je pregazio vani, Duško te je pregazio u partiji, a narod te je prezreo u Crnoj Gori. Samim tim, onaj ko je pregažen spolja, pregažen unutar svoje partije, politički pregažen sa svih strana, pregažen u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama i to dva puta, može samo da podigne bijelu zastavicu, nikako da bilo koga pregazi.

Razumijemo da si nervozan i zbog najgore kampanje koju je DPS vodio u svojoj istoriji. Nikad nijeste izgledali bezidejnije, uplašenije, nemoćnije. Jasno je i tebi da Podgoricu gubite, pa ste gurnuli ovog mladića za nosioca liste, koji sa lokalnom samoupravom i vođenjem grada ima dodira koliko i Migo sa naukom i Zetom, jer mi Zećani smo ugledni, vrijedni i dobri domaćini, a ne sluge bilo koga.  Gurnuli ste ga da sa Migom i Mugijem obilazi Podgoricu. Svi drugi su se sakrili. Zašto nijesi tvog sina žrtvovao za nosioca liste, nego sinovca Miška Vukovića? Toliko o tome koliko vjeruješ u pobjedu.

Što se tiče pobjeda na izborima, ovako si pričao i mnogo puta ranije. I pred Budvu, i pred Kotor, i pred Herceg Novi, i pred Berane prvi put, i pred beranske produžetke. Tako da nije dobro da tako zaboravljaš, iako si čovjek u godinama, pa nekako to mogu i razumjeti. Ono što moraš upamtiti jeste da se na mladost može udariti, da se mladosti može podmetati, da se sa mladošću možeš monstruozno obračunavati, ali znaj da se mladost nikada ne može pregaziti i da će te mladost uvijek pobijediti, zaključuje Bečić. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com