Obradović u napadu na desetu titulu: Igrači su moji najbolji učitelji - Volim Podgoricu

Obradović u napadu na desetu titulu: Igrači su moji najbolji učitelji

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović rekao je danas da se njegova ekipa od početka sezone pripremala da dođje do fajnl-fora Evrolige, kao i da se u finalu protiv Real Madrida ne smije koncentrisati na samo jednu stvar, jer je to “kompletan tim”.

“Sve kreće tokom ljeta, pripremamo se od početka da budemo ovdje gde smo sada. Mi smo napravili plan, suočili smo se s odlaskom tri bitna igrača, doveli smo nove i odmah smo počeli da stvaramo motivaciju da budemo ovdje. Izvukli smo se iz problema u kojima smo bili, stvorili smo dobar tim i sada smo došli do još jednog finala”, rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Fenerbahče će sjutra igrati Protiv Real Madrida u svom trećem uzastopnom finalu Evrolige, a Obradović je čestitao Madriđanima na svim rezultatima tokom sezone.

“Velika je čast što ćemo igrati u još jednom finalu, treću godinu zaredom, ali to znači da imam neku strategiju koja daje rezultate na nivou kluba. Imamo zdrave i spremne igrače koji su glavna stvar u svemu ovome što postižemo. Pred nama je veliko finale protiv kluba koji ima veliku istoriju, devet titula u Evroligi. Ovo je pravi trenutak da čestitam Pablu Lasu na svemu što je Real uradio ove sezone s ekipom koja je imala dosta povrijeđenih igrača, ali je uvijek pronalazila način da igra dobru košarku. Zaslužili su da igraju ovo finale”, rekao je Obradović.

Na pitanje novinara kako komentariše igre Luke Dončića, Obradović je kazao da je Slovenac “prije svega pametna osoba”.

“Ali imao je i sreće da bude u klubu kao što je Real, da ima Lasa za trenera, da igra u timu sa sjajnim igračima. Sve mu je to pomoglo da bude na ovom nivou na kom je sada. Čestitam mu na svemu. On sve odgovore što se tiče njegove budućnosti ima u svojim rukama”, rekao je trener Fenerbahčea.

On je kazao da najviše uči od svojih igrača, kao i da se svakog jutra budi i shvata da ne zna sve.

“Moji igrači su najbolji učitelji koje mogu da imam. To je moj način rada i to stvara moj karakter. Oni me podučavaju svakim danom, a ja to pokušavam da prilagodim, mijenjam u odnosu na situaciju. Zahvalan sam im na tome. Košaraka je vrlo jednostavna, sve što se dešavalo poteklo je od igrača, a potom su to trenerili pokušali da prilagode”, rekao je Obradović.

Košarkaš Fenerbahčea Kostas Slukas rekao je da ne razmišlja previše o tome koje mu je predstojeće finale u karijeri i dodao da je njegova ekipa radom i zalaganjem zaslužila da se nađe u finalu.

“Ne razmišljam o tome koje mi je ovo finale i koju titulu mogu da osvojim. Moj posao je da se koncentrišem na cilj. Ne mogu ni da razmišljam o tome da li sam lider ove ekipe… Lider ekipe je trener, on pravi taktiku i određuje ko će kada da igra i šta da radi. Ponosan sam i srećan sam što smo ovdje. Cijele godine smo kvalitetno radili i zaslužili smo da budemo ovdej. Sjutra igramo protiv jako dobrog tima, koji je sada kompletan. Biće teška i dobra utakmica, siugran sam. Nadam se da ćemo uspjeti da osvojimo trofej”, rekao je Slukas.

Finalna utakmica Evrolige između Fenerbahčea i Real Madrida igraće se sjutra od 20.00 u Beogradskoj areni

BETA

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com