PODGORICA: Branko Radunović umro prirodnom smrću - Volim Podgoricu

PODGORICA: Branko Radunović umro prirodnom smrću

Bivši tužilac sada advokat Novak Ražnatović nije nikog podstrekavao da početkom maja 2011. godine ubije Branka Radunovića, jer je kod oštećenog, kako je to utvrđeno obdukcijom, smrt nastupila prirodnim putem.

Tako su sudije Apelacionog suda potvrdile odluku Višeg da postupak protiv Ražnatovića i bivšeg inspektora za krvne delikte Željka Šćepanovića bude obustavljen.

U obrazloženju presude navode da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je ocijenio da nema mjesta optužbi protiv Ražnatovića, ali ni Šćepanovića.

Optužnicu protiv njih dvojice predala je Radunovićeva kćerka Vesna Burić, koje je tvrdila i da je Šćepanović obmanuo sudiju za istragu vezano za potrebe obavljanja uviđaja, kao i obdukcije tijela njenog oca.

“Utvrđeno je da je smrt kod pokojnog Radunovića prirodna i da je nastupila usljed naglog pogoršanja već postojećeg teškog i dugotrajnog oboljenja srca i krvnih sudova”, piše u obrazloženju odluke.

Sudije dodaju da se teško ubistvo putem podstrekavanja, kao i ubistvo putem pomaganja može počiniti samo ukoliko je do ubistva i došlo.

Burić je optužnicom tvrdila da je Ražnatović s umišljajem podstrekao nepoznatu osobu da uđe u kancelarije izvršnog direktora Autoremonta “Osmanagić” i ubije njenog oca.

Burić je tvrdila da je tadašnji viši državni tužilac Novak Ražnatović na taj način omogućio bratu Milutinu Ražnatoviću, koji je bio suvlasnik “Autoremonta”, da izbjegne da vrati dug od 60.000 eura njenom ocu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com