Darmanović kupio stan, uštedio 83.000 - Volim Podgoricu

Darmanović kupio stan, uštedio 83.000

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) da je kupio stan od 61 metra kvadratnog, koji se, kako saznajemo, nalazi u Budvi. U njegovom izvještaju o imovini se nalazi da je stambena jedinica kupljena od „ušteđevine”, dok je ministar prijavio da i dalje posjeduje u banci dva oročena uloga od 52.500 i 30.500 eura.
Darmanović je prije prelaska na funkciju u Vladu Crne Gore 2016. bio ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama i plata mu je bila 3.854 eura, dok sada mjesečno dobija 1.719 eura.
Takođe, kao profesor Univerziteta Crne Gore na Fakultetu političkih nauka mjesečno dobija honorar od 330 eura. Njegova supruga Aneta Spaić ima platu od 790 eura.
Osim nove nekretnine u Budvi, Darmanović od ranije posjeduje kuću od 220 kvadrata u Podgorici, koja se sastoji od dva stana – 140 i 80 metara kvadratnih – a koju je naslijedio. Njegova supruga je vlasnica 25 odsto stana od 51 kvadrata, a u pitanju je kadrovska stambena jedinica Univerziteta Crne Gore.

Šef diplomatije posjeduje i dva automobila i to „mercedes E320 CDI” i „audi A6”. Darmanović je ASK dao dozvolu da mu se kontrolišu bankovni računi.
Imovinu i prihode je prijavio i zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, ombudsman Šućko Baković, koji je naveo da mu je plata 1.772 eura. Njegova supruga Remzija ima mjesečni prihod od 267, a kćerka Elma 850 eura. Od nekretnina Baković posjeduje kuću od 109 kvadrata koju je gradio, kao i stan od 82 metra kvadratna kupljen od kredita i ušteđevinom od zarade. Na njegovo ime se vode njiva i voćnjak od po sedam ari i livada od 45 ari. Ombudsman posjeduje automobil marke „lančija-delta”, četiri akcije u HLT fondu, a kreditno je zadužen oko 18.000 eura. Bakovićev sin Enes koji je bio državni tužilac i imao mjesečnu zaradu od 1.250 eura, sada je pomoćnik direktora Uprave policije sa zaradom od 921 eura. Prijavio je da posjeduje vikendicu od 36 kvadrata, a vozi automobil „golf 5”. Baković je prijavio da posjeduje akcije u firmama Kontejnerski terminal i generalni tereti Bar, Luka Bar i Plantaže „13. jul”.

(Dan)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com