Uvođenje servisa čuvanja djece potreba građana Podgorice - Volim Podgoricu

Uvođenje servisa čuvanja djece potreba građana Podgorice

Socijaldemokrate se zalažu za uvođenje servisa bebisiting. Ubrzani tempo života, brojne poslovne obaveze, vrijeme odlaska i period boravka djece u vrtićima i školama su neki od izazova sa kojim se suočavaju mnogi roditelji u Podgorici, saopštila je kandidatkinja za odbornicu na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu” Dajana Kostić.

Smatra da je potrebno da Glavni grad obezbijedi svu logistiku za uspostavljanje ovog servisa, kojim će se pružati usluge povremenog i kontinuiranog čuvanja i njege djece.

“Ovaj servis podrške podrazumijeva čuvanje djece 5 do 6 dana u nedjelji. On uključuje i mogućnost večernjeg čuvanja djece ukoliko je to uslovljeno specifičnošću posla roditelja. Što je veoma važno, servis bebisiting će sprovoditi kompetentne bebisiterke (iskustvo u radu sa djecom) koje će morati ispuniti veoma stroge kriterijume, sa posebnim naglaskom na psihološku procjenu. Predlaganje ovog servisa je rezultat našeg opredjeljenja da, kroz svakodnevnu komunikaciju sa sugrađanima, koncipiramo upravo ona rješenja koja odgovaraju njihovim relanim potrebama i koja su usmjerena na poboljšanje njihovog životonog standarda”, navela je Kostić.

Dodaje da realizacija servisa podrazumijeva i aktivnu ulogu NVO.

“Što je nastavak uspostavljene veoma uspješne prakse, inicirane upravo od strane predstavnika Socijaldemokrata u aktuelnoj lokalnoj vlasti, da kod sve većeg broja socijalnih servisa grad zajedno sa donatorima obezbjeđuje neophodna finansijska sredstva za realizaciju servisa i monitoring kroz svoje nadležne organe a da se sami proces u operativnom smislu odvija kroz intezivnu saradnju sa NVO koje se bave konkretnom problematikom, jer će se na taj način obezbijediti najbolji kvalitet realizaciji navedenih servisa. Realizacija  i ove aktivnosti je u skladu sa suštinom našeg izbornog programa a to je da  Dosljedno razvijamo Podgoricu po mjeri svih građana. To naravno podrazumijeva neophodnost vođenja odgovorne socijalne politike, odnosno pružanja sigurnosti roditeljima i njihovoj djeci.”, zaključila je Kostić

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com