Zatvorena birališta u Plužinama - Volim Podgoricu

Zatvorena birališta u Plužinama

U Plužinama se danas održavaju lokalni izbori, a za glasove 2.544 birača, 42 manje nego na parlamentarnim izborima 2016. godine, nadmetaću se četiri partije i jedna koalicija.

18:09 Do 18 časova je glasalo 79.36 odsto birača.

Prema rijecima predsjednika Opštinske izborne komisije (OIK) Milodarka Jokanovića izbori protiču u mirnoj atmosferi, bez nepravilnosti i nada se da će tako biti do kraja izbornog dana.

“Jedino smo prigovore imali od Demokratske Crne Gore. Jedan prigovor se odnosio na to da su na glasačkom mjestu broj 1 zabilježeni slučajevi fotografisanja glasačkih listića, a drugi da im predsjednici glasačkih odbora ne dozvoljavaju da unesu prigovore”, kazao je Jokanović.

Što se tiče fotografisanja glasačkih listića, OIK je taj prigovor odbila kao neosnovan, a što se unošenja prigovora tiče to će im biti dozvoljeno nakon zatvaranja glasačkih mjesta.

15:32 Do 15 časova je glasalo 60,1 odsto birača.

12:14 Do 12 časova glasalo je 47,05 odsto birača. Predsjednik izborne komisije Milodarko Jokanović kazao je da izbori protiču u fer i korektnoj atmosferi i da nijesu zabilježene nepravilnosti.

Novi presjek o izlaznosti biće u 15 časova.

10:36 U Plužinama je do devet časova glasalo 12,38 odsto birača.

Novi presjek o izlaznosti očekuje se u podne.

Prvi na glasačkom listiću su Socijaldemokrate “SD Ivan Brajović – Dosljedno za Plužine”, a nosilac liste je Miodrag Bakrač.

Zatim slijedi koalicija Demokratskog fronta koju čine Nova srpska demokratija, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore i Demokratska narodna partija, a nosilac izborne liste je Zoran Blagojević, predsjednik OO Nove.

Socijalistička narodna partija, koju predvodi aktuelni predsjednik Opštine, Mijuško Bajagić, je pod rednim brojem tri.

Novica Gogić je nosilac liste “Aleksa Bečić–Demokrate–Pobjede, a ne podjele – Dođi kući imamo plan”, koja je pod brojem četiri, dok je izborna lista “Za dobro građana Plužina! Pobjednički! DPS”, koju predvodi predsjednica plužinskog odbora te partije, Ljiljana Blagojević, na petom mjestu.

Pivljani glasaju na 26 biračkih mjesta koja će biti otvorena od sedam do 20 časova. Lokalni Parlament u Plužinama broji 30 odbornika.

Na prethodnim lokalnim izborima 2014. godine izlaznost je bila 82,28 odsto.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com