Đukanović: Zbog svega postignutog u proteklih 12 godina, današnji dan treba da slave svi - Volim Podgoricu

Đukanović: Zbog svega postignutog u proteklih 12 godina, današnji dan treba da slave svi

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Dan nezavisnosti svim građanima Crne Gore, uz napomenu da je obnova nezavisnosti bila  važna, promišljena i neophodna odluka.

“Zadovoljstvo mi je da građanima Crne Gore najsrdačnije čestitam Dan nezavisnosti 21.maj,jedan od najznačajnijih crnogorskih datuma. 21. maj 2006. istorijski je datum jer smo tada popločali temelje savremene države, ali i podsjetnik da nikada ne zaboravimo sve žrtve generacija naših predaka za očuvanje slobode i državnosti.Crna Gora je, za 12 godina, učvrstila savremene državne temelje, ostvarila dinamičan ekonomski i demokratski razvoj, te međunarodnu afirmaciju koju najbolje potvrđuje članstvo u NATO i liderska pozicija u pregovorima sa EU”.

Tokom proteklih 12 godina, dodaje Đukanović crnogorska ekonomija je bila jedna od najdinamičnijih u Evropi.

“Istovremeno smo ostvarili ozbiljan pomak na planu snaženja institucija što je najvažniji temelj demokratskog razvoja svakog drustva.Vizija koju smo uoči referenduma deklarisali ne samo da se pokazala realnom u proteklih 12. godina, već sasvim izvjesno u doglednom roku obećava bolju budućnost građanima Crne Gore. Ovakva vrijedna dostignuća upućuju da treba svi da slavimo ovaj dan, ne samo oni koji su glasali za nezavisnost”, poručuje Đukanović.

Za ozbiljnu i odgovornu politiku, državna ostvarenja su, ističe smislena samo ukoliko vode višem životnom standardu građana.

“Vrijedilo je boriti se za obnovu nezavisnosti, vrijedilo je trasirati put evropskog razvoja, realizovati sve socijalno bolne reforme, ako to u finalu vodi ka boljem kvalitetu zivota. Prevazilaženje razlika biće inspirativan zadatak za cjelokupnu vlast, na čelu sa mnom kao predsjednikom.Tim poslom ću se veoma predano baviti u nadi da smo danas kao savremena generacija u Crnoj Gori u stanju da racionalizujemo te istorijski naslijeđene, u značajnoj mjeri na emocijama zasnovane podjele i nerazumijevanja i da ćemo biti spremni da sarađujemo. Vjerujem da ćemo istom snagom i istrajnošću, sa kojom smo Crnoj Gori vratili suverenitet, obnoviti i načela jedinstva, solidarnosti i građanske države u svim društvenim segmentima i na taj način doprinjeti daljem razvoju i napretku Crne Gore”, zaključuje Đukanović u čestitki.

(Antena M)

1 komentar

  1. A cuti bijedo ljudska! Slave samo tvoji iz krimi klana i njihove sluge i prodane duse!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com