Ministri nakon požara u RTV Pljevlja: Vlada će obezbijediti pomoć - Volim Podgoricu

Ministri nakon požara u RTV Pljevlja: Vlada će obezbijediti pomoć

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović izjavio je danas u Pljevljima da će Vlada Crne Gore pružiti podršku Opštini Pljevlja pri sanaciji Radio televizije Pjevlja čije su prostorije u potpunosti uništene u požaru.

 Ministar Bogdanović i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić razgovarali su o konkretnim aktivnostima na sanaciji štete koja je izazvana požarom, koji je u ranim jutarnjim satima izbio u prostorijama RTV Pljevlja, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Bogdanović je izrazio iskreno žaljenje zbog požara u kojem su uništene prostorije i oprema RTV Pljevlja. Ministar je istakao i da je ovim nemilim događajem pričinjena velika materijalna šteta, ali da je najvažnije da u požaru nije bilo ljudskih žrtava i povrijeđenih.

“Vlada Crne Gore će obezbijediti hitnu interventnu pomoć, kako bi pomogla saniranje štete i obnavljanje RTV Pljevlja i omogućila da ovaj medij u budućnosti bude još kvalitetniji servis građana Pljevalja”, istakao je ministar Bogdanović.

Ministar je istakao da vjeruje da će nadležni organi utvrditi uzrok požara, bilo da su u pitanju instalacije, požar ili iskre iz spoljašnjosti i da će shodno tome biti preduzete odgovarajuće mjere i utvrđeni dalji koraci na sanaciji objekta u kome se nalazi i funskcioniše nekoliko društveno-političkih rganizacija i državnih ustanova.

Bogdanović je dodao i da je izuzetno važno što su u ovakvoj situaciji Pljevlja pokazala solidarnost, pa će uz Opštinu Pljevlja sanaciju štete podržati i nekoliko privrednih društava iz ove Opštine, koja su već ponudila pomoć.

Ministar Bogdanović je podsjetio da je pravo na informisanost jedno od osnovih ljudskih prava, ali i istakao značaj lokalnih medija za društvo, te dodao da u skladu sa tim svi moramo dati svoj doprinos kako bi RTV Pljevlja nastavila da funkcionišu u punom kapacitetu i nastavila da budu jedan od najznačajnijh lokalnih medijskih servisa na sjeveru.

“Država će sasvim sigurno pokazati odgovoran odnos”, naglasio je ministar Bogdanović.

I ministar zdravlja Kenan Hrapović obišao je danas objekat RTV Pljevlja i tom prilikom izrazio žaljenje zbog toga što su prostorije pljevaljskog Radija i televizije uništene, ali i istakao da je najvažnije što nije bilo žrtava i povrijeđenih. Ujedno je kazao da su u istoj zgradi i prostorije laboratorije Doma zdravlja i filijala Fonda za zdravstveno osiguranje, ali da nije bilo oštećenja u njima i da će se aktivnosti u njima obavljati normalno, kao i do sada.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Beli Džafić istakao je da će Agencija pružiti podršku kako bi ova glasila što prije nastavila sa radom, ali i to da očekuje solidarnost donatora i drugih elektronskih medija pri sanaciji štete.

Đačić je informisao ministra Bogdanovića da je Opština Pljevlja već obezbijedila prostorije u Akademskom centru, u kojima će RTV Pljevlja nastaviti svoj rad, a koje su ministar i predsjednik Opštine obišli nakon razgovora.

Ministar Bogdanović je danas obišao i rekonstruisani Dom kulture Pljevlja, koji će biti svečano otvoren do kraja ove sedmice.

(Antena M)

173 komentara

  1. An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who had been doing a little research on this. And he in fact ordered me dinner due to the fact that I stumbled upon it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to talk about this topic here on your internet site.

  2. This is the perfect blog for everyone who wishes to understand this topic. You know a whole lot its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic that has been written about for many years. Excellent stuff, just excellent.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com