Policija istražuje Kruščićevo ubistvo, saslušano više osoba, gledaju snimke sa kamera - Volim Podgoricu

Policija istražuje Kruščićevo ubistvo, saslušano više osoba, gledaju snimke sa kamera

Policija je nakon jučerašnjeg ubistva vlasnika diskoteke “Bigl” Miodraga Kruščića,  salusašala više osoba. Saslušana je i novinarka “Vijesti” Jelena Jovanović, koja je u trenutku napada sjedjela sa ubijenim Kruščićem. Policija pregledava i snimke sa kamera u kafiću u kojem je Kruščić upucan, ali, kako saznajemo, gledaju i snimke sa okolnih kamera koji bi mogli pomoći istrazi.

Sumnja se  da je Kruščić ubijen u obračunu kavačkog i škaljarskog klana.

Kruščić je ubijen u pucnjavi koja se juče dogodila u podgoričkom naselju Stari aerodom kada je nepoznata osoba, na čijoj identifikaciji policija radi, ispalila više hitaca u njega dok je sjedio u bašti lokala “Palata”.

Policija je na Ćemovskom polju pronašla zapaljeni automobil “Golf 6” za koji se vjeruje da je korišćen u napadu na Kruščića.

Kako javlja Televizija “Vijesti”, istražitečlji su zločin odmah pripisali kavačkom klanu, jer je Kruščić važio za osobu koja je bila u poslovnim odnosima sa ljudima za koje se sumnja da imaju veze sa pripadnicima škaljarskog klana.

Kako navode, očevici kažu da je ubica visok, krupan, da je bio obučen u crno i sa silikonskom maskom preko lica.

Televizija “Vijesti” prenosi da je Kruščić tražio sastanak sa Jovanovićevom kako bi joj izložio problem koji ima u vezi sa zakupljenim dijelom plaže Trsteno i pijavom koja je navodno zbog toga podnijeta Inspekiji protiv njega. Razgovor je prekinuo ubica koj je do restoranskog stola za kojim je sjedio, sada ubijeni Kruščić,  došao kroz prolaz zgrade kuda je i pobjegao nakon likvidacije. Novinarka Jovanović je primijetila muškarca koji prilazi i upozorila Kruščića. Dok je Kruščić ustajao od stola, ubica je već počeo da puca u njega. Kruščić je ranjen pokušao d pobjegne, ali je nakon dva, tri metra pao na travu. Ubica mu tada prilazi i u njega ispaljuje još hitaca, a potom odlazi istim putem odakle je došao. Novinarka Jovanović zadobila je lakšu povredu u predjelu glave.  Stanari zgrade i gosti lokala su pokušavali da pruže pomoć Kruščiću,  koji je tada davao znake života.

Kruščić je ranama podlegao u Kliničkom centru uprkos svim naporima ljekara da ga spasu. Prema dosadašnjim nezvaničnim saznanjima, ubica je sa najmanje jednim pomagačem pobjegao sa mjesta zločina.

Foto: TVCG

Kruščić nije imao obezbjeđenje. Tražio je da mu se uradi procjena bezbjednosti, ali zvaničan odgovor nikada nije dobio. Prema nezvaničnim informacijama DN, ova procjena Kruščiću je usmeno saopštena i skrenuta mu je pažnja da povede računa o svom kretanju, druženju i poslovima sa pripadnicima ove kriminalne grupacije, koji važe za neformalne suvlasnike popularne diskoteke.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com