Home / NOVOSTI / Vuksanović: Ovo su izbori na kojima imamo šansu da otpočnemo talas promjena u Crnoj Gori

Vuksanović: Ovo su izbori na kojima imamo šansu da otpočnemo talas promjena u Crnoj Gori

Za nas, ovo nisu “samo” lokalni izbori, već je riječ o izborima na kojima imamo šansu da otpočnemo talas promjena u čitavoj Crnoj Gori, saopštila je danas poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović.

“Dragi građani, mnogi će vam reći da su izbori koji su pred nama “samo” lokalni izbori. Poslije gotovo trideset godina nedemokratske i autoritarne vladavine jedne partije kojom upravlja otuđena elita imaćemo zajedno šansu da im pokažemo i dokažemo da oni nemaju podršku slobodnih građana. Građanski savez za promjene predstavlja jezgro oko koga se moramo okupiti kako bi pokrenuli promjene”, istakla je Vuksanović obraćajući se građanima Podgorice i Crne Gore ispred Građanskog saveza za promjene koji čine SDP i Demos.

Ona je dodala da “smo duboko svjesni da nam je potrebna upornost i snaga da to ostvarimo”.

“Isto tako, sasvim nam je jasno da će oni učiniti sve da spriječe promjene, zato što je njima dobro ovako kako je. Oni žele da nastave istim putem, jer na taj način mogu da nastave otimanje i rasipanje naših resursa na štetu države i svih građana. Stepen njihovog vlastoljublja mera je njihove gramzivosti, a lažni patriotizam na koji se pozivaju mera je njihovog stida. Ne vole oni ovu zemlju, oni vole vlast svojih džepova radi. Za njih su izbori borba za privilegije, a htjeli bi te privilegije da zadrže zanavijek, pa i da njihova djeca te privilegije naslijede od njih. Mi slobodni građani moramo da ih spriječimo u tome. Moramo da im damo do znanja da naša djeca nisu gora od njihove djece, i da naša djeca imaju ista prava i obaveze kao i njihova djeca. Moramo da se ujedinimo, moramo da im pokažemo snagu. Moramo da složno, jasno i glasno kažemo da naši gradovi i naša zemlja pripadaju nama, a ne njima. Zato su izbori koji će se desiti 27. maja od velike važnosti. Oni mogu i treba da označe prekretnicu razvoja u čitavoj Crnoj Gori”, istakla je Vuksanović.

Ona je građane pozvala prije svega na odgovornost.

“Tu odgovornost moramo da nosimo, i nemamo prava da je se odričemo. Naša odgovornost je sloboda generacija koje dolaze i mi kao slobodni građani, tražimo slobodu. Za tu za slobodu se moramo boriti, a ta sloboda nam je potrebna zato što imamo obavezu pred našom djecom da im stvorimo svijet u kome će oni slobodno da žive, rade i stvaraju. Mi ne želimo i nećemo da naša djeca rastu u ovakvoj neslobodnoj Crnoj Gori. Odgovornost naše generacije jeste da im izgradimo svijet u kome mogu slobodno da ostvaruju svoje potencijale. Da stvorimo društvo koje počiva na socijalnoj pravdi i solidarnosti. Gradove koje krasi osmijeh slobodnih ljudi. Zemlju koju obogaćujemo i koja nas čini bogatijima. Državu koja pripada svima”, zaključila je Vuksanović.

Vijesti

Check Also

UDES U PODGORICI: Dvoje teže povrijeđenih, van životne opanosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

One comment

  1. A ko vama vjeruje udbasima i poltronima? Ranjio Krivi vi je presjednik, e propalose !! Goeri ste vi od DPS sto puta,kukavice i prodane duse!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *