CAKAN KOD MARIĆA: Neću se promijeniti, neću promijeniti broj telefona i uvijek ću biti njihov Cakan - Volim Podgoricu

CAKAN KOD MARIĆA: Neću se promijeniti, neću promijeniti broj telefona i uvijek ću biti njihov Cakan

Nosilac liste Biram Bar Radomir Novaković Cakan, gostujući u izuzetno gledanom jutarnjem programu kod Milomira Marića na Happy TV, rekao je da će se potruditi da bude “ono što je čitav život bio – dobar menadžer koji će oko sebe okupiti sve koji žele da rade za dobro građana Bara”.

Nastavljajući razgovor, Milomir Marić je konstatovao da Novakovića poštuju čak i politički protivnici u Baru jer je uspio da sa svima zadrži korektne odnose, što je neobično za Balkan. “Mene napadaju samo oni koji nemaju rezultate niti političke niti profesionalne”, odgovorio je Novaković.

“Nekoliko je razloga zašto smo kao simbol pokreta izabrali grančicu masline. Ona je simbol mira, ali je maslina i simbol Bara. Kod nas u gradu je drvo masline staro skoro 2.200 godina koje može biti i simbol Evrope. Ja se zbog Bara trudim da budem ambasador svog grada i svih manifestacija koje se kod nas održavaju. Razlog je jednostavan – što se više lijepog priča o gradu, više će biti gostiju, oni će ostavljati više novca i gradska kasa će tada biti punija”. Govoreći o maslinovom ulju iz Bara, nosilac liste Biram Bar Radomir Novaković je rekao: “Mi možemo da maslinovim uljem proizvedenim od autohtone sorte žutice iz Bara konkurišemo svima u svijetu, ali mi nismo ništa uložili u brendiranje svojih proizvoda i njihovo reklamiranje”.

 

“Podelio sam politiku na 2 dijela – parlamentarne izbore i lokalne izbore. Mi 27. maja u Baru imamo lokalne izbore i to je najveća prednost za Biram Bar. Mi nismo partijska lista za koje znate kako funkcionišu u Crnoj Gori. Oni moraju i za najmanju stvar da pitaju centralu u Podgorici. Mi to ne moramo jer je naš centar svijeta u Baru. Mi ćemo sve probleme koje grad ima rješavati sami, tu u Baru, ne u kancelarijama iza zatvorenih vrata, već u direktnom razgovoru sa građanima Bara”.

Govoreći o pruzi Beograd – Bar, Novaković je rekao da je to državno pitanje koje moraju da riješe Crna Gora i Srbija ali da su: “željeznička stanica, autobuska stanica ili taksi prevoz lokalno pitanje koje grad mora da riješi kako bi se na najbolji mogući način predstavio turistima koji dolaze u Bar, pošto je to ogledalo grada”.

Odgovrajući na pitanje o najvećem problemu grada, nosilac liste Biram Bar Radomir Novaković Cakan je istakao: “Locirali smo u razgovorima sa građanima da je njima problem nedostatak radnih mjesta, male plate, infrastruktura, ali da ih najviše muči proces legalizacije koji je pred nama. Upravo zbog toga, mi smo postavili neki naš predlog za cijenu legalizacije koji je izazvao mnogo pažnje, ne samo građana Bara već cijele Crne Gore. Pošli smo od jednostavne matematike. Podjelili smo grad u 6 zona, jer ne mogu isto da plaćaju oni koji imaju nekretninu na obali, u prvom redu i ovi koji su gradili iznad pruge i magistrale. Ukoliko u gradu Baru, prema nekim procjenama ima 25.000 nelegalnih objekata i neka je prosječna kvadratura 120 kvm, to predstavlja 3 miliona kvadratnih metara objekata koji treba da se legalizuju. Ukoliko bi prosječna cijena kod legalizacije bile 10 eura po kvadratu, samo opština Bar bi na taj način prihodovala 30 miliona eura. Neka svi plaćaju na rate, recimo na 10 godina, opština Bar bi imala godišnje 3 miliona evra više u budzetu u tom periodu. Sa 3 miliona godišnje više sredstava svašta možemo svake godine da uradimo i Bar ne bi imao ni jedan jedini problem u sledeće 4 godine”.

Na pitanje voditelja da li je sposoban da preporodi Bar, Novaković je napomenuo: “Zamislite čovjeka koji je krenuo od ničega i napravio posijle nekoliko godina brend i veliku uspješnu firmu. Moj tim sa liste i ja se ne bojimo odgovornosti. Mi želimo da građani Bara prepoznaju nas kao nekog ko može da vodi ovaj grad sledeće 4 godine. Zbog toga bih zamolio građane Bara da izađu na izbore u što većem broju, jer poslije izbora od kukanja nema ništa. Nije dovoljno samo na riječima podržavati listu Biram Bar i Cakana. Mora se napraviti još taj jedan korak 27. maja, izaći na izbore i zaokružiti broj 3”.

Završavajući gostovanje, nosilac liste Biram Bar Radomir Novaković Cakan je istakao: “Obećavam još jednom ovdje na TV-u pred mnogim gledaocima da se, bez obzira na rezultate izbora, neću promjeniti, neću promjeniti broj telefona i da ću za njih uvijek biti njihov Cakan”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com