PODGORICA: Đurišići ponovo pretrpjeli nezakonite napade na svoju imovinu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Đurišići ponovo pretrpjeli nezakonite napade na svoju imovinu

Danas su  i njih lično.
Inspektor Uprave policije, u pratnji uniformisanih lica je došao na njihovu imovinu na kojoj živie već 33 dana i saopštio im da će asistirati komunalnoj inspekciji u uklanjanju naših predmeta, sa njihove imovine.

“Prvo i prije svega, da bi komunalna inspekcija imala nadležnost da vrši neke radnje, po službenoj dužnosti, na zemlji na kojoj ima namjeru da sprovodi te radnje, mora biti proglašen javni interes.
To definitivno nije slučaj kod nas. Faktički kakvo je stanje je potpuno nebitno.
Posjedovni list govori drugačije a oni nikako nemaju niti mogu imati dokaz da je proglašen javni interes na parcelama koje su naše vlasništvo a mi jedino to i tražimo, da se proglasi javni interes.
Čitamo po crnogorskim medijima saopštenja iz Komunalne inspekcije da činjenično stanje nije u skladu sa posjedovnim listom.
Pa što treba da radimo da bi se to uskladilo?

 

Da na našim parcelama pospemo zemlju i posadimo travu da bi stanje bilo kao na posjedovnom listu (livada i šuma) ili da Opština Podgorica proglasi javni interes?
Uprava policije je kao dio lokalne samouprave tu isključivo za sprovođenje javnog reda i mira. I ne postoji drugog načina da djeluje osim ako je ugrožen javni red i mir.
Mi nismo niti ćemo ikoga ugrožavati, tako da policija nije trebala danas biti ovdje. Uživamo u svojoj privatnoj imovini kako nam to Ustav Crne Gore garantuje.
Čak i da je u pitanju javni put( a nije čim nije proglašen javni interes i te parcele su privatno vlasništvo što znači da su uzurpirane od strane glavnog grada) komunalna inspekcija je morala donijeti “Rješenje o uklanjanju predmeta” i odrediti rok od 8 do 10 dana za to uklanjanje. To rješenje je po zakonu moralo biti dostavljeno na adresu primaoca i na njega smo po zakonu morali imati pravo žalbe. Rješenje niti je dostavljeno niti smo se iz toga razloga mogli žaliti.
Nakon što bi se ispunili uslovi, kada bismo dobili odgovor po našoj žalbi i ako ni tada nebismo dobrovoljno uklonili predmete, kako bi bilo naloženo u rješenju, onda bi se donijelo drugo rješenje “O prinudnom izvršenju” sa određenim rokom.
I na to rješenje bismo takođe imali pravo žalbe.
Ništa od ovoga nije sprovedeno u djelo!
Danas je došao inspektor Uprave policije i pokušavao da sa nama u ime, kako on navodi, komunalne inspekcije, pregovara o uklanjanju naših predmeta sa naše imovine.
Kako je to moguće i na osnovu čega je to napravio?
Zatim je došao još jedan policajac u uniformi i pokušavao da nam objasni, mašući nekim papirom, da postoji nekakvo navodno rješenje koje je nama “negdje prije” uručeno i da se po njemu postupa.

 

Niti smo dobili to rješenje niti znamo o čemu se radi.
Na naše pitanje da nam to rješenje da na uvid ili makar da ga fotografišemo , taj policajac je rekao da ne može i da će nam to dati komunalna inspekcija.
Čekali smo i niko i dalje nije prilazio. Ponovo je došao inspektor Uprave policije i nastavio da pregovara sa nama, rekavši da on sada radi posao komunalne inspekcije, jer oni neće da nam priđu. Pokazao je rukom u pravcu službenog auta komunalne inspekcije, udaljenog nekih 60 metara od naše imovine.
Uz dužno i zasluženo poštovanje za ljude iz Uprave policije jer su se našli kao i mi u nezasluženoj situaciji i podmeće im se da rade nešto što nisu njihove nadležnosti, molimo ih da dobro prelistaju zakone i njihova ovlašćenja.

 

Ovo je nečuveno, zloupotrebljavaju tu službu dok Direkcija za imovinu jedina ima nadležnosti u našem slučaju ali iz samo njima znanih razloga ne žele da rade po zkonu.
Mi smo prinuđeni da pišemo nove krivične prijave protiv komunalne inspekcije i NN lica i tražimo da se razjasni po čijem nalogu i za čiju korist se teroriše naša poricica i zašto trpimo ovolike svakodnevne tortutlre i pritiske.

 

Bićemo prinuđeni da pišemo i unutrašnjoj kontroli rada policije kao i građanskoj kontroli za rad policije i tražimo da se utvrdi da li su službena lica iz Uprave policije prekršila svoja ovlašćenja i time ugrozili naša ljudska i građanska prava.

Mi smo samo jedna obična porodica koja neće dozvoliti pljačku i kršenje Ustava i zakona koji nam garantuju pravo na privatnu svojinu.” kazali su Đurišići

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com