PODGORICA: PAS NAPAO DJEČAKA - Volim Podgoricu

PODGORICA: PAS NAPAO DJEČAKA

Četrnaestogodišnji dječak juče je doživio šok kada ga je u Podgorici napao i ujeo pas.

Dječak koji ima smetnje u razvoju je, kako je CdM-u kazala njegova majka, član Udruženja djece i roditelja “Naša inicijativa”, koje ima svoje prostorije uz prugu u Podgorici.

“Tu se nalaze neka oronula zdanja koja su, po mom sjećanju, pripadala vojsci, još u doba SFRJ. Kao što inače biva, kad je u pitanju imovina bivše države, pojavljuju se svakakvi likovi koji polažu pravo na neke njene djelove, a najčešće bez pravnog osnova. Takav slučaj je i sa nekim samozvanim vlasnikom neke oronule građevine, koja je u neposrednoj blizini gore pomenutog udruženja djece, tačnije, dijeli ih ulica. Taj dotični gospodin je, pored neke razapete žice, koja podsjeća na logore, pustio i neke pse koji trče po tom njegovom tzv. “dvorištu”, a ustvari napadaju prolaznike, koji često tuda prolaze, pravivši sebi prečicu od Starog aerodroma do željezničke stanice”, kaže za CdM dječakova majka.

Juče je dječak, kao i obično, krenuo na zakazane časove u Udruženje, gdje mu nastavnici pomažu da savlada gradivo, koje je djeci poput njega jako teško, iako školu pohađa po prilagođenom programu.

“Kad se približio udruženju, prolazivši ulicom, napali su ga psi dotičnog “gospodina”, koji smatra svojom imovinom i tu ulicu, ili bar tako izgleda. Jedan od pasa ga je ujeo, o čemu imam izvještaj iz dječje bolnice. Na sreću, spasila su ga dva momka, prolaznika, koji su ga doveli kući, dok je drhtao i bio u šoku. Inače je, kao dijete sa smetnjama u razvoju, dosta uplašen od nepoznatih ljudi i nepoznatih životnih situacija u kojima se i mi odrasli ponekad teško snalazimo”, navodi ona.

Ona želi da ovim slučajem ukaže nadležnima da pse uklone sa ulica, prije nego što se desi veća tragedija, prije nego što takav napad neko sljedeće dijete ne košta života.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com