PODGORICA: Trudnicama besplatan parking - Volim Podgoricu

PODGORICA: Trudnicama besplatan parking

Parking servis narednih dana počeće izdavanje bebi parking karata koje će omogućiti trudnicama da se besplatno parkiraju kod Kliničkog centra u Ulici Džona Džeksona, saopštio je Nusret Canović, direktor preduzeća i funkcioner SD-a. Predstavljajući izborni program SD-a Canović je najavio da se nada da će u narednom periodu omogućiti da se bebi parking karte koriste i na drugim lokacijama u gradu.
– Socijaldemokrate su pokazale da umiju da mogu i da hoće da rješavaju saobraćajne probleme, a rješavaćemo ih na dva načina. Jedan je bolje korišćenje postojećih kapaciteta kroz jednostavnije procedure korišćenja parkinga, a drugi način je izgradnja podzemnih garaža, koje će biti energetski efikasne – naveo je Canović
Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević je saopštio da ono što su uradili u prethodne tri i po godine je garant da će u narednom periodu istrajati.
– Podgorica kao evropska metropola zaslužuje da ima kvalitetan gradski prevoz, a trenutno stanje u njemu je takvo da se njime ne možemo pohvaliti. Trenutna prosječna starost vozila je 17 godina, a spremni smo da prevoznicima obezbijedimo bolji ambijent za poslovanje. Autobuske linije ćemo ustupiti na osam godina. Planirali smo uvođenje elektronske karte i računamo da ćemo do kraja godine imati prvu elektronsku kartu. Elektronska karta će moći da se kupi na 150 mjesta. U sklopu tog projekta biće i projekat bajk šering gdje će 10 do 15 instaliranih parkinga za bicikla građani moći da korist –rekao je Rakočević.

On je naveo da je u ovoj godini planirana izrada studije izvodljivosti za izgradnju fabrike za flaširanje vode na vodoizvorištu Ljeskovac, zamjena aszbestno – cementnih cijevi, ali i izgradnja modernih pijačnih objekata.
–Zalagaćemo se i za izmještanje Distributivnog centra, a postojećem dodijeliti neku drugu namjene –naveo je Rakočević
Pomoćnik ministra saobraćaja za drumski saobraćaj Dalibor Milošević naveo je da je u prethodnom periodu asfaltirano preko 192 kilometara i probijeno 127 kilometara novih putnih pravaca za šta je utrošeno 14 miliona eura.

–Zalagaćemo se za izgranju jugozapadne obilaznice, nastavak Bulevara Sava Kovačevića i izgradnju putne infrastrutkture koja će predstavljati vezu zagoričkog naselja. Sve raspoložive kapacitete usmjerićemo na održvanje i rekonstrukciju ulica Vojislavljevića, Iva Andrića, Miladina Popovića, braće Zlatičanin, Rista Stijovića, Vuka Karadžića, Zmaj Jovine, Ludviga Kube. Tu su i projekti koje ćemo realiozvoati sa državnim organima i to rekonstrukcija puta Radomira Ivanovića, dijela puta Podgorica-Tuzi, Podgorica-Mataguži, i starog puta za Danilovgrad – naveo je Milošević.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com