PRVI PUT U CRNOJ GORI: Saša Mijović SUDSKI OVJERIO izborna obećanja - Volim Podgoricu

PRVI PUT U CRNOJ GORI: Saša Mijović SUDSKI OVJERIO izborna obećanja

Prvi put u Crnoj Gori jedan od kandidata u izbornom procesu je sudski ovjerio izborna obećanja. U pitanju je Saša Mijović nosilac liste Grupa građana Saša Mijović – Pobjednik od riječi.

Saopštenje Mijovića prenosimo integralno.

Obavještavam vas da je Grupa građana Saša Mijović – Pobjednik od riječi danas u 11:00 sati u Osnovnom sudu u Podgorici ovjerila Izjavu sa svojih 9 predizbornih obećanja koje će ispuniti u prvih 6 mjeseci vlasti. U suprotnom, ovom izjavom smo se obavezali da u slučaju da ne ispunimo obećanja u predviđenom roku, sami podnesemo ostavke. Takođe, na osnovu ove izjave svaki građanin u slučaju neispunjenja obećanja može da nas smijeni.

Ovo je istorijski čin koji je prvi put viđen u Crnoj Gori i njime želimo da uvedemo novu praksu političke odgovornosti kod nas.

Trideset godina slušamo razna politička predizborna obećanja koja se posle izbora ne ispunjavaju i za njih niko ne snosi odgovornost. Ti isti političari koji ne drže riječ ostaju na svojim pozicijama, ostaju i opstaju kao metuzalemi, čuvajući svoje pozicije i privilegije, ne misleći o građanima i svojim predizbornim obećanjima.

Ovo smo obećali na duelu kandidata povodom lokalnih izbora u Podgorici kojom prilikom smo pozvali sve političke partije da urade isto, tj. da svoja obećanja građanima data tokom izborne kampanje, ovjere pred sudom, kao mi, i da u slučaju neispunjenja preuzmu odgovornost i podnesu ostavke.

Pošto se danas ni jedna od pozvanih partija nije odazvala, nadamo se da će do kraja kampanje uraditi ovo isto i pokazati da stoje iza svoje riječi i obećanja datih građanima, dok u suprotnom, logika, zdrav razum i prethodna loša iskustva nam govore da će ovo biti samo još jedno od predizbornih partijskih laži političkih partija zarad skupljanja što više glasova, a time i mandata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com