UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Policija pronašla i oduzela 21 kg droge! - Volim Podgoricu

UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Policija pronašla i oduzela 21 kg droge!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 21 kilogram skanka i tom prilikom lišili slobode dva lica osumnjičena da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici OB Cetinje su, 21.05.2018. godine oko 13,00 časova, na magistralnom putu Cetinje – Budva u mjestu Zabrđe, pokušali da zaustave putničko motorno vozilo marke „Mercedes”, kojom prilikom vozač nije stao na znak stop policijskog službenika, već se dao u bjekstvo u pravcu Budve.

Službenici OB Cetinje su zatim nastavili sa službenim vozilom da prate predmetno vozilo i uspjeli su da ga u mjestu Vrela zaustave. U vozilu su se nalazili L.P. (21) i G.P. (26). Prilikom pregleda vozila, službenici OB Cetinje su pronašli putničku torbu u kojoj je bilo 20 većih pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 20,96 kilograma.


O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci, koji je naložio da se L.P. i G.P. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Državni tužilac je nakon saslušanja ovih lica donio rješenje o njihovom zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.
Oduzeti skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com