Ukinuta presuda za ubistvo Bokana: Vujović, Berišić i Koljenović ponovo na optuženičkoj klupi - Volim Podgoricu

Ukinuta presuda za ubistvo Bokana: Vujović, Berišić i Koljenović ponovo na optuženičkoj klupi

Optuženima Rufinu Vujoviću, Renatu Berišiću i Aneli Koljenović će se ponovo suditi za ubistvo Baranina Želimira Bokana, odlučio je Apelacioni sud Crne Gore.

Rufin Vujović je za ubistvo Bokana prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici bio osuđen na 20 godina zatvora, a njegovi saučesnici Renato berišić i Anela Koljenović na po 20 fodina zatvora.

 

“Apelacioni sud Crne Gore usvojio je žalbe branioca optuženih Rufina Vujovića, Anele Koljenović i Renata Berišića, na presude Višeg suda kojom su optuženi proglašeni krivim za teško ubistvo, dok je optuženi Renato Berišić proglašen krivim i zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Tim je ukinuta presuda Višeg suda u Podgorici i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje”, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Istovremeno, Apelacioni sud je, postupajući po službenoj dužnosti donio rješenje o produženju pritvora optuženima.

Bokana je ubijen u noći između 15. i 16. marta 2015. godine u njegovoj kući u Baru. Vujović i Bokan poznavali su se od ranije, a kako je Vujović vjerovao da Bokan ima dosta novca u kući, nagovorio je svoje prijatelje Renata Berišića i njegovu djevojku Anelu Koljenović da ga opljačkaju. Nakon zločina, iz Bokanove kuće odnijeli su vrijedne stvari koje su zatekli, a dio su prodali.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com