“Za 20 posto smanjićemo sve komunalne takse i ukinuti naknadu za pristup lokalnim putevima” - Volim Podgoricu

“Za 20 posto smanjićemo sve komunalne takse i ukinuti naknadu za pristup lokalnim putevima”

Pružićemo podršku gradskim privrednicima i preduzetnicima kako bi stvorili prostor za nove investicije, povećanje proizvodnje i uvećanje plata njihovim zaposlenima. Za 20 posto smanjićemo sve komunalne takse i ukinuti nepotrebnu naknadu za pristup lokalnim putevima, poručili su kandidati za odbornike u Pudgorici Građanskog saveza za promjene (SDP-DEMOS-slobodni građani) Jadranka Vojinović i Miloš Vukčević.

Vojinović smatra da privreda svake uspješne države u Evropskoj uniji (EU) počiva na preduzetnicima, navodeći primjer Njemačke gdje mala i srednja preduzeća zapošljavaju 85 odsto radnika.

Ona se posebno osvrnula na činjenicu da većina od 9.500 malih i srednjih preduzeća u Podgorici posluje u minusu zbog prevelikih nameta ustanovljenih od strane otuđene DPS vlasti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Uvjerena je da je svako ko je uložio svoj novac, svo svoje znanje, svoju i budućnost svoje porodice u sopstveni biznis pravi ekonomski patriota.

“Sve gradske odluke koje se tiču poslovnog ambijenta u Podgorici donosićemo uz puno učešće preduzetnika i biznis sektora, kako bi naš rad bio u službi unaprijeđenja biznis ambijenta, a ne na usluzi privilegovanih biznismena.”, naglasila je Vojinović.

Ukazala je i na potrebu da se sistem javnih nabavki roba, usluga i radova učini transparentnijim, kako bi svim privrednicima bilo omogućeno da pod jednakim uslovima angažuju svoje kadrovske i tehničke kapacitete u razvoj grada – izgradnju saobraćajnica, pratećih objekata i slično.

“Nova radna mjesta i izgradnja atraktivnog poslovnog ambijenta za zapošljavanje naših sugrađana biće predmet naše stalne pažnje, kako bi Podgorica bila grad novih šansi i perspektiva za sve njene građane, a ne samo privilegovane pojedinc”, zaključila je Vojinović.

Vukčević je najavio je da će Građanski savez za promjene, odmah nakon 27. maja inicirati izmjene i dopune odluke o lokalnim komunalnim taksama i taksama za korišćenje lokalnih puteva.

On je naveo da je isto pokušano i tokom tekućeg mandata, ali da DPS vlast to nije dozvolila.

“Mi ćemo donijeti odluku da se lokalne komunalne takse sniže linearno za 20 odsto, a da se čak pojedine takse za korišćenje lokalnih puteva u potpunosti ukinu”, poručio je Vukčević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com