Američki Vekson zainteresovan da gradi nastavak autoputa - Volim Podgoricu

Američki Vekson zainteresovan da gradi nastavak autoputa

Američka Vekson (Wexxon) grupa zainteresovana je da gradi preostale dvije dionice autoputa – od Mateševa do Andrijevice i od Andrijevice do Boljara, nezvanično saznaje Pobjeda.

 

Memorandum o saradnji sa Vladom Crne Gore trebalo bi, kako je saopšteno tom listu, da bude potpisan uskoro.

Uslovi koje najavljuje ova američka grupa su bolji od do sada ponuđenih za ovaj projekat.

Vlada je početkom maja objavila da će se, ministar saobraćaja Osman Nurković i poslanik Ervin Ibrahimović imati sastanke sa predstavnicima Veksona od 6. do 10. maja u Vašingtonu.

Nakon sjednice Vlade 4. maja saopšteno je da je Vekson grupa izrazila interes za ostvarivanje potencijalne saradnje sa Vladom Crne Gore na sprovođenju projekata i aktivnosti vezanih za doprinos unapređenju infrastrukture, usluga i ekonomskog rasta Crne Gore.

Tada je saopšteno da bi finansiranje bilo bazirano na donaciji, dodjeljivanjem svih potrebnih resursa za sprovođenje radova predloženih od Vlade Crne Gore, sa obavezom sprovođenja svih odobrenih projekata u datom vremenskom periodu i okviru dodijeljenog budžeta.

Vlada krajem marta potpisala Memorandum o razumijevanju sa kineskom kompanijom CRBC i saradnji za projekat gradnje autoputa Bar – Boljare na principima privatno-javnog partnerstva.

Memorandum su potpisali Nurković i tehnički direktor CRBC-a u Crnoj Gori Sun Jaoguo.

Prethodno je sa predstavnicima CRBC-a i kineske državne uvozno-izvozne Eksim banke tada razgovarao i premijer Duško Marković.

Tada je saopšteno da su Eksim banka i CRBC, prema riječima njihovih predstavnika, spremne da učestvuju u nastavku gradnje autoputa kroz Crnu Goru, odnosno u realizaciji druge dvije dionice i to odmah nakon završetka prioritetne.

(FOS Media)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com