Je li ispaljeni vatromet spržio TV Pljevlja? - Volim Podgoricu

Je li ispaljeni vatromet spržio TV Pljevlja?

Vatromet povodom Dana nezavisnosti mogući je uzrok požara u kojem je prekjuče izgorjela sva imovina Radio-televizije Pljevlja.

To su “Vijestima” nezvanično potvrdila dva pouzdana izvora, nakon što su stručnjaci iz Podgorice juče obavili uviđaj po nalogu Osnovng tužilaštva u Pljevljima.

Zvaničan izvještaj o uzrocima izazivanja požara vještaci protivpožarne i elektrostruke, koji su i obavili uviđaj, trebalo bi da tužilaštvu dostave za 15 dana. Od izvještaja zavisi da li će tužilaštvo pokrenuti krivični postupak protiv odgovornih koji su palili vatromet, s obzirom na to da je pričinjena materijalna šteta koja se mjeri stotinama hiljada eura.

Vatromet povodom Dana nezavisnosti, kao i lani, organizovala je Opština Pljevlja.

Prema prvim rezultatimma istrage, a kako navode dva različita izvora “Vijesti”, koji su zahtijevali anonimnost, vatra je buknula na krovu zgrade sa koje je ispaljivan vatromet, a potom se proširila na kancelariju direktora RTV Pljevlja, koja se nalazi neposredno ispod mjesta sa kojeg je ispaljivan vatromet.

Tvrde i da su vještaci isključili mogućnost da je požar izazvao kvar na električnim instalacijama, s obzirom na to da u tom dijelu nije bilo kablova od struje, sem jednog koji je napajao sijalicu…

Vatromet je ispaljen sa krova zgrade u kojoj su na posljednjem spratu smještene prostorije RTV Pljevlja u ponoć, šest sati prije požara. Sa istog mjesta vatromet je i ranije ispaljivan više puta.

Požar RTV Pljevlja Vatromet ispaljen sa krova zgrade 

Vatrogasci su prekjuče oko 10 sati uspjeli da lokalizuju požar koji je bio zahvatio i krov susjedne zgrade u kojoj je smješten Fond PIO.

​“Vijestima” je nezvanično u Službi zaštite u srijedu rečeno da vatromet najvjerovatnije nije uzrok požara, jer je mjesto sa kojeg je ispaljen obloženo limom i na njemu, kako su tvrdili, nema oštećenja.

Glavni i odgovorni urednik RTV Pljevlja Milo Džaković kazao je da je u požaru izgorjelo oko 90 odsto tehnike.

U požaru su najviše izgorjele prostorije koje se nalaze na strani zgrade koja je okrenuta prema gradskom trgu.

U Televiziji Pljevlja stalno je zaposleno 30 radnika, a plate zaposlenima kasne i po nekoliko mjeseci.

Trenutno im se duguju zarade za februar, mart i april.

Zaposleni su krajem prošle godine zamrznuli višednevni štrajk u kojem su bili zbog šest neisplaćenih zarada. Štrajk su prekinuli nakon što su sa osnivačem – Opštinom Pljevlja, potpisali ugovor o finansiranju određenih programskih sadržaja.

Miličić: Program na portalu za dan ili dva 

Direktor RTV Pljevlja Dejan Miličić kazao je “Vijestima” da je taj lokalni medij smješten u prostorije nekadašnjeg Akademskog centra i da će za dan ili dva početi emitovati program preko portala i snimati priloge za RTCG.

Miličić je kazao da su brojne institucije i medijske kuća najavile pomoć kako bi RTV Pljevlja nastavila sa emitovanjem programa. Gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić izjavio je da je građanima potrebna RTV Pljevlja i da će učiniti sve da stvore bolje uslove za poslovanje. Mnistar kulture Aleksandar Bogdanović kazao je da će na sjednici Vlada u četvrtak interventno reagovati i pružiti podršku Opštini Pljevlja kako bi se što prije sanirala šteta i RTV Pljevlja nastavila rad.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com