LEKIĆ I KRIVOKAPIĆ: Svaka promjena kreće iz Glavnog grada - Volim Podgoricu

LEKIĆ I KRIVOKAPIĆ: Svaka promjena kreće iz Glavnog grada

Navikavanje na život u “zarobljenoj državi “  je najveća pobjeda autokratije, a svaka velika promjena  u istočnoj Evropi – mirna revolucija,  morala se prvo desiti u Glavnom gradu. Izbor je jasan,  neizbježne promjene  ili pretvaranje Podgorice  u imanje, a ne grad slobodnih ljudi, navodi se u proglasu Građanskog saveza za promjene.

“Koliko god unutrašnja politika male zemlje bila nastavak gravitacije većih regionalnih i međunarodnih sistema,  niko drugi nego samo mi građani možemo donijeti promjene. Samo mi slobodni ljudi, koji su ponosni dostignućem predaka i odgovorni prema potomcima,  možemo  vratiti Ustav i zakon na prijesto nove Podgorice i Crne Gore.”, saglasni su predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić i predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

Kažu da samo građani Glavnog grada mogu vidjeti kako od polusvijeta nastaju tajkuni, kako pozajmljena imena – sakrivenih premijera  i gradonačelnika, postaju vlasnici života vaše djece, kako zaposlenje, umjesto osnovnog ljudskog prava, postaje  poniženje i kako najgori postaju najvažniji.

“Točak istorije može zaglibiti, ali nikad nije stao”, kažu dvojica lidera.

Ova vlast, kako smatraju Lekić i Krivokapić, nema budućnost, te da od ovih izbora  zavisi da li će se agonija produbiti ili krenuti ozdravljenje Podgorice.

“Svjesni smo da je ta pobjeda tek početak. Početak okupljanja svih progresivnih snaga oko dugoročnog plana razvoja Glavnog grada i države.   Ako su od ratom srušene  Podgorice naši đedovi mogli napraviti bogati Titograd, možemo i mi napraviti od zarobljenog grada – evropsku Podgoricu. Slobodnih građana je više ako izađu 27. maja i glasaju. Ko ne glasa, nenamjerno, produžuje život  autokratiji.  Vrijeme za demokratske promjene davno je došlo, a  mi to posljednji treba da uradimo u Evropi. Učini što je do tebe – glasaj u nedjelju za talas neizbježnih  promjena”, poručili su na kraju.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com