NAKON 17 GODINA: Utvrđeno čija je Robna kuća u Podgorici - Volim Podgoricu

NAKON 17 GODINA: Utvrđeno čija je Robna kuća u Podgorici 

Glavni grad vlasnik je zemljišta i poslovne zgrade u Ulici slobode u kojoj je nekada poslovalo preduzeće „Robne kuće Beograd“, utvrđeno je presudom Osnovnog suda u Podgorici od 13. maja 2018. godine. Parnični postupak, kojim Glavni grad spori pravo svojine pomenutom beogradskom preduzeću pokrenut je prije više od 17 godina, od kada su presude više puta ukidane i vraćane na ponovno odlučivanje. Pravni zastupnik tužioca, advokat Milenko Raspopović, navodi za Pobjedu da očekuje da će presuda nakon odlučivanja Višeg suda biti potvrđena, budući da je u pomenutoj presudi Osnovni sud ispoštovao ukidne razloge iz prethodne presude Višeg suda.

“U presudi koju je donio sudija Rašović ispoštovani su ukidni razlozi iz presude Višeg suda iz 2016. godine, kojim je ukinuta prvostepena presuda. Nedavnom presudom odbijen je tužbeni zahtjev zato što je nedostajala aktivna legitimacija, pa očekujem da će sljedeća presuda Višeg suda biti donijeta u ko rist Glavnog grada”, kazao je Raspopović.

U obrazloženju presude od 13. maja navodi se da tuženi, Robne kuće Beograd, nijesu imale zakoniti osnov za sticanje prava svojine, te da su predmetne nepokretnosti nezakonito upisane na njihovo ime 1970. godine.

 

Kupačica

Advokat Milenko Raspopović bio je pravni zastupnik Miomira Mugoše i Vladana Vučelića, kao dijela tuženih u slučaju zahtjeva braće Svetomira i Svetozara Radevića za isplatu materijalne i nematerijalne štete zbog povrede autorskih prava. Viši sud u Podgorici potvrdio je početkom maja presudu Osnovnog suda od 1. avgusta 2017. godine, kojom je utvrđeno da Miomir Mugoša (tada gradonačelnik) i Vladan Vučelić (tada direktor JKP-a) nijesu povrijedili autorska prava braće Svetomira i Svetozara Radovića, autora skulture Kupačica koja se nalazila u parku Ivana Milutinovića u Podgorici. Tom presudom odbijen je kao neosnovan i zahtjev braće Radović da im se na ime materijalne i nematerijalne štete isplati milion i po eura kazao je za Pobjedu Raspopović.

Pobjeda

1 komentar

  1. Hey, just looking around some blogs, seems a pretty nice platform you are using and the theme as well. I’m currently using WordPress for a few of my sites but looking to change one of them over to a platform similar to yours as a trial run. Anything in particular you would recommend about it? …

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com