Đukanović dopunio krivičnu prijavu: Bečić plagirao i sam sebe - Volim Podgoricu

Đukanović dopunio krivičnu prijavu: Bečić plagirao i sam sebe

Centar za akademski integritet na čijem čelu je Mitar Đukanović, dostavio je dopunu krivične prijave protiv lidera Demokrata Alekse Bečića zbog sumnje da je osim plagijata u njegovom magistarskom radu uključen i autoplagijat, potvrđeno je CDM-u iz ODT-a.

 U dopuni krivične prtijave se navodi da je Bečić u svoj magistarski rad uvrstio i djelove svog diplomskog rada  bez navođenja da je to iz tog rada.

Nevladino udruženje Centar za akademski integritet predalo je 24.aprila Osnovnom državnom tužilaštvu tužbu protiv lidera Demokrata Alekse Bečića zbog navodnog plagiranja magistarskog rada.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici potvrdilo je 25. aprila da je formiralo predmet na osnov  krivične prijave koju je podnio Centar za akademski integritet  protiv predsjednika Demokratske Crne Gore zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda moralnih prava autora i interpretatora.

Izvršni direktor Centra, Đukanović tada je kazao da su predali prijavu i Sudu časti Univerziteta Crne Gore (UCG).

“Od njih očekujem efikasno i brzo rješavanje ovog problema koji je, nažalost, dobio političku konotaciju, iako je ovo isključivo pitanje struke”, rekao je Đukanović novinarima nakon predaje krivične prijave.

Đukanović je 20. aprila na konferenciji za medije saopštio da je gotovo polovina magistarskog rada lidera Demokata Alekse Bečića je plagijat i naveo da to pokazuje odsustvo akademskog integriteta i nepoštovanje pravila citiranja.

Đukanović je naveo da je softver Turnitin pokazao 44 odsto poklapanja magistarskog rada Alekse Bečića sa drugim radovima

“To znači da je od 113 stranica teksta, 50 prepisano”, kazao je Đukanović.

Bečić je sve vrijeme negirao ove navode, tvrdeći da nema ni govora o plagijatu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com