Istražuje se smrt dječaka koji je umro zbog neadekvatnog liječenja u Kliničkom centru - Volim Podgoricu

Istražuje se smrt dječaka koji je umro zbog neadekvatnog liječenja u Kliničkom centru

Više državno tužilaštvo u Podgorici tražilo je od Uprave policije da prikupi informacije u istrazi o smrti četvorogodišnjeg dječaka A.K. iz Nikšića, koji je kako je njegova majka ranije saopštila, zbog neadekvatnog liječenja u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici preminuo na Institutu za majku i dijete u Beogradu.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici u toku je izviđaj povodom smrti četvorogodišnjeg dječaka A.K. iz Nikšića i od Uprave policije zahtijevano je prikupljanje potrebnih obavještenja od većeg broja osoba kao i pribavljanje medicinske dokumentacije koja će biti predmet vještačenja”, saopštila je CdM-u viša državna tužiteljka Lepa Medenica.

Prema njenim riječima preduzeće se i druge neophodne radnje za kojima se ukaže potreba tokom postupka, a sve u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj.

Ranije je Više državno tužilaštvo formiralo predmet o smrti dječaka A.K.

Iz Kliničkog centra su nakon otkrivanja tragično slučaja reagovali na optužbe dječakove majke i saopštili da su u toku djetetovog boravka u Institutu urađene sve neophodne dijagnostičke procedure, a terapija je bila određena na osnovu kliničkog pregleda i rezultata dijagnostičkih procedura.

CdM

1 komentar

  1. Nice post. I learn some thing very complicated on diverse blogs everyday. It will always be stimulating to learn to read content using their company writers and rehearse something from their site. I’d want to use some with all the content in this little blog regardless of whether you do not mind. Natually I’ll provide link on your own internet blog. Thank you sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com