ODBIJENA ŽALBA: Mitropolit Amfilohije ne širi mržnju - Volim Podgoricu

ODBIJENA ŽALBA: Mitropolit Amfilohije ne širi mržnju

Više državno tužilaštvo u Podgorici odbilo je žalbu Crnogorskog pokreta na rješenje Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju koje je odbacilo krivičnu prijavu protiv mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija zbog krivičnog djela povreda ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Odluka koju je potpisala tužiteljka Olivera Ražnatović dostavljena je Crnogorskom pokretu.

“Obavještavam vas da sam postupajući po podnijetoj pritužbi izvršila uvid u spise predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju Kt.br. 148/17 i utvrdila da je Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju predmetno rješenje donijelo u skladu sa zakonom”, piše u odluci Ražnatović.

Tužiteljka Padalica rješenjem od 5. aprila odbacila je krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta protiv Rista Cirovog Radovića (Amfilohija Radovića) koju su podnijeli nakon što je Radović u septembru prošle godine, na liturgijama na Cetinju i Crmnici, povezivao Crnogorce s volovima, a Crnogorce katoličke i islamske vjeroispovijesti i ateiste, kako je navedeno u prijavi CP, “izložio poruzi i uvredama, zato što kao muslimani i ateisti nijesu kršteni niti miropomazani, odnosno kao katolici i pravoslavci nijesu kršteni i miropomazani u Beogradskoj patrijaršiji”.

“U radnjama Rista Cirova Radovića, u monaštvu Amfilohija, nijesu ostvarena bitna obilježja krivičnoga djela, a ne postoje osnovi sumnje ni da je isti učinio bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, ocijenila je tužiteljka Padalica.

Iz Crnogorskog pokreta tada su oštro reagovali, uz poruku da ovo rješenje, a posebno njegovo obrazloženje, smatraju uvredom zdravoga razuma i pravnom ekvilibristikom koja Radovića stavlja iznad Zakona i Ustava ove zemlje.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com