Pejović donirao dvije ambulante mještanima u krugu Kombinata aluminijuma - Volim Podgoricu

Pejović donirao dvije ambulante mještanima u krugu Kombinata aluminijuma

Više od osam hiljada građana Botuna, Zelenike, Cijevne, Dajbaba, Srpske, Ljajkovića, Mitrovića i ostalih mjesta u tom dijelu Podgorice dobilo je danas dvije zdravstvene ambulante u  krugu zone Kombinata aluminijuma opremljene najsavremenijom opremom u vrijednosti od 150.000 eura, koje je kompanija Uniprom donirala Glavnom gradu i Domu zdravlja Podgorica. Na svečanom uručenju ključeva koje je simbolički predao vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, istaknuto je da su to primjeri društveno odgovornog poslovanja kompanija, jer je Uniprom i izgradio i kompletno opremio ovaj objekat, a Dom zdravlja Podgorica je obezbijedio profesionalan i stručan kadar i opremu.

“Uvjeren sam da će ovo poslužiti kao dobar primjer i nekim drugim društveno odgovornim kompanijama da u partnerstvu sa Glavnim gradom i ostalim institucijama sistema stvaramo uslove za veći kvalitet života u svakom dijelu Podgorice”, naglasio je graonačelnik Podgorice Stijepović podsjećajući da je gradska uprava tokom ovog mandata u partnerstvu sa građanima  otvorila nove ambulante u Lijevoj Rijeci, Ublima i Berima, i na Tuškom putu.

“Nedavno otvorili i Dom zdravlja u Gornjoj Gorici, a završetkom Višenamjenskog doma na Zlatici obezbijedićemo prostor i za potrebe Doma zdravlja i u tom objektu”, rekao je gradonačelnik Stijepović. On je podsjetio da je ovo  šesti novootvoreni objekat zdravstvene zaštite u Podgorici za vrijeme proteklog mandata, što dodatno govori koliko je gradska uprava odgovorno i posvećeno pristupala rješavanju potreba građana kada su pitanju i efikasniji  servisi u oblasti zdravstva, iako zdravstvo nije u isključivoj nadležnosti lokalne samuprave.

“Posebno me raduje što će od danas stanovnici Zelenike, Dajbaba, Ljajkovića, Srpske i Botuna moći na lakši i dostupniji način koristiti usluge ove zdravstvene ustanove i što će od sada u neposrednoj blizini svojih domova imati sve neophodne uslove za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, zaključio je Stijepović.

„Kompanija Uniprom je došla prije četiri godine u ovu sredinu smatrajući da bi je trebalo valorizovati, unaprijediti i od nje stvoriti jednu modernu poslovnu biznis industrijsku zonu. Raditi to u skladu sa visokim standardima ne znači samo misliti na zaposlene radnike Uniproma kao i buduće radnike kompanija koje su najavile svoj dolazak već se mora se voditi računa i o lokalnom stanovništvu, kao i o njihovim životnim interesima sa posebnim osvrtom i značajem zdravstvene zaštite”, naglasio je vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović.  On je dodao da su neposrednoj blizini ovog lokaliteta Botun, Zelenika, Cijevni, Dajbabe, Srpska, Ljajkovići, Mitrovići i ostala naseljenim u kojima ima oko 8 hiljada žitelja, što je bio povod da se obezbijedi adekvatan prostor za pružanje zdravstvenih usluga.

I direktor Domova zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić je saglasan da je, obzirom na to da se grad širi, da raste broj stanovnika na ovom području, bila obaveza da se mještanima ovog područja obezbijede usluge izabranog doktora i omogući im dostupnija i efikasnija zdravstvena zaštitu.

“Dom zdravlja Podgorica će nastaviti da širi sistem primarne zdravstvene zaštite, a naši medicinski timovi i službe stići će do svakog stanovnika Glavnog grada, kako bi građani ruralnih i seoskih područja dobili sve potrebne uslove i ostajali da žive u svojim mjestima.
Cilj menadžmenta Doma zdravlja Podgorica je obezbjeđivanje boljeg životog standarda za zaposlene u našoj ustanovi, kao podizanje standarda  nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga za sve naše građane”, naglasio je Kavarić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com