Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: Marko Milačić i Prava Crna Gora blokirali most Blaža Jovanovića

PODGORICA: Marko Milačić i Prava Crna Gora blokirali most Blaža Jovanovića

 

Politička partija Prava Crna Gora blokirala je  danas saobraćaj na mostu Blaža Jovanovića u trajanju od trideset minuta kao simboličan znak borbe protiv DPS-a koja, kako su istakli sprovodi blokadu Crne Gore već 30 godina.

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić je poručio da će Prava Crna Gora biti glas običnog čovjeka, ljudi iz park šume Zagorič, Kakaricke gore, radnika KAP-a i svih sličnih poniženih, obespravljenih i uvrijeđenih.

“Upravo smo zbog toga blokirali danas ovaj most. Da pokažemo da se niko ne brine o njima. Da neka politčka partija ili organizacija mora da blokira glavni gradski most da bi neko saslušao problem tih ljudi. Jer, u regularnim I redovnim uslovima, van kampanje. Niko ne mari za njih kao da su mrtvi.”

Nosilac liste “Prave” na izborima u Podgorici, Vladislav Dajković je istakao će formiranje vlasti u Podgorici usloviti rešavanjem problema običnog čovjeka, kao što su problem mještana park-šume Zagorič, Kakaricke gore, porodice Đurišić, radnika KAP-a,kao i dok se ne spriječi kriminal na ulicama Podgorice I slično.

“Bez Prave Crne Gore se vlast neće formirati, a Prava Crna Gora neće pristati na formiranje vlasti dok god se ne riješe ključni životni problem svih građana.”

Milačić je poručio da nije tačno ono što su rekli iz DPS-a, tačnije nosilac te liste za Podgoricu Ivan Vuković, da će vlast opoziciju oduvati na ovim izborima u Podgorici kao vjetar sjeverac.

“Želim da mu poručim da vjetar sjeverac ne duva u ovim danima, skoro ljetnjim i kada su ovakve vreline, već da će oni biti politički sprženi u stilu podgoričkog žaropeka.”

Jedan od prioritete biće borba proitiv takozvane elitističke politike.

“Ne bojimo se mišljenja lažnih opozicionara i u Podgorici, i u Baru. Ne želimo da vodimo elitističku politiku i zato smo takođe izabrali ovu blokadu. Da pokažemo da nećemo voditi politiku iz udbonih sala, salona, već da ćemo sve više i češće voditi politiku na ulici da bismo ukazali na problem običnog čovjeka.”, kazao je Milačić.

Milačić je pozvao sve građane da izađu na izbore jer imaju izbor, a nemaju, kako je kazao, izgovor.

Na skupu su govorili i predstavnici obespravljenih grupa: predstavnik radnika KAP-a, Nikola Raković, predstavnik obespravljenih familija park-šume Zagorič, Radovan Jeremić, supruga Vanje Đurišića, Danijela, koji vode spor protiv glavnog grada u Jerevanskoj ulici na Zabjelu, a bili su prisutni mještani Kakaricke gore.

U toku blokade stigla je i policija koja je više puta upozorila okupljene da se raziđu.

Blokada glavnig mosta u Podgorici!

Gepostet von Marko Milačić am Freitag, 25. Mai 2018

loading...

One comment

  1. Bravo! Marko je pravi covjek za slobodu! Svi za Pravu Crnu Goru!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com