PODGORIČANI, BUDITE OD 18 SATI KOD SAHAT KULE - Volim Podgoricu

PODGORIČANI, BUDITE OD 18 SATI KOD SAHAT KULE

NVO „Bisera Podgorica“ i ove godine organizuje manifestaciju „Podgoričko proljeće“, u petak 25. maja, sa početkom u 18 časova, na trgu kod Sahat kule.

Cilj je njegovanje i očuvanje duha i bogate tradicije stare Podgorice, uz degustaciju domaćih specijaliteta i zvuke dobre muzike.

U okviru manifestacije, planiran je zabavno-muzički program, kada će nastupiti: Zoran Kalezić, Branka Šćepanović, Zdravko Đuranović, Šukrija Žuti Serhatlić, Tanja Šeter, Trio bekrije, Igor Đurović, Renata Perazić, Edo Abdović, Danijel Alibabić, Esad Merulić, Dejan Škuletić, Seka Tomičić, Hamza Haverić, Marijana Martinović, Nezo Haverić, Jelena Boljević, Nina Strugar, Miki Šuškavčević, Ilija Gojović, Goran Jokanović, Bucko Mijović i Rizo Koljenović. Te večeri nastupiće i školski hor O.Š „Božidar Vuković Podgoričanin“ i Amila Rastoder, kao i hor „D moll“. Osim u pjesmi sjajnih pjevača, posjetioci će imati priliku da uživaju i u igri članova ansambla Kulturno-umjetničkog društva „Iskra“. U programu će učestvovati publicista i pjesnik Neven Milanković, kao i djeca koja će posebno uljepšati događaj: Dimitrije Radulović i Lana Prnjat koji će govoriti stihove, kao i Hana Jovićević koja će dijeliti cvijeće.

Na 50m dugoj trpezi, koja će tog dana biti postavljena kod Sahat kule, naši sugrađani će moći da degustiraju brojne tradicionalne podgoričke specijalitete kao što su: pečena jagnjetina i teletina, mesni rolati, marinirana i przena riba, pastrmka u kisjelo mlijeko, priganice, pite, japraci, oriz, sarme, mantije u mlijeko, domaće kisjele salate, pileća salata sa povrćem, sogan dolma, domaći crnogorska pršuta, sirevi, pečena domaća piletina i još puno toga. Ni ljubitelji slatkog zalogaja neće biti uskraćeni , pa će na trpezi biti i  baklave, tespič, tulumbe, urmašice, patišpanj, sitni kolači. Posjetioci će moći da se osvježe degustirajući sokove, pivo i vino. Kao i svake godine organizatori će dijeliti fisliđen, cvijeće koje je bilo veoma zastupljeno u staroj Podgorici.

Program će voditi Milorad Mićo Miranović, dok je domaćin večeri Marko Novaković.

Posebnu zahvalnost dugujemo učenicima, nastavnicima i upravi SSŠ „Sergije Stanić“, koji će učestvovati u pripremi i služenju specijaliteta, a posebno smo ponosni što su manifestaciju podržali Glavni grad i Sekretarijat za kulturu Podgorice i time je prepoznali kao kvalitetnu i važnu za promociju našeg grada i očuvanje tradicije.

U ime organizatora pozivamo sve građane i posjetioce naše Podgorice da dođu danas od 18 časova da uživaju u dobroj hrani i kvalitetnoj muzici, druženju i zabavi.

2 komentara

  1. ??? ????? ?????? ?? ??? ??? ?? ?????? ??? ???? . ??? ?????? ??????? ????? ???? ????? ?????? ??????? ?????? ??????? ???? ????? ?????? ??????? ??? ?????? ??? ?? ??????? ??? ????? ????????.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com