Preuzeto 24% manje električne energije - Volim Podgoricu

Preuzeto 24% manje električne energije

 

 

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 188.778.119 kWh električne energije, što je oko 24 odsto manje u odnosu na mart.

Najviše električne energije, ili gotovo 39 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 352.879 mjernih mjesta, ili 90 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u aprilu 1.815 puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 285 hiljada eura.

Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 460 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 3,4 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice.

U toku je poslednja faza projekta izgradnje dva miliona vrijedne trafostanice 35/10 kV „Novi Ulcinj“. Tokom aprila završeni su i 50 hiljada eura vrijedni radovi na zamjeni i ugradnji transformatora u trafostanicama 35/10 kV  „Unač“  i  „Šavnik“. Na području danilovgradske opštine tokom aprila završeni su i radovi na rekonstrukciji niskonaponske mreže u Mamućevini.

Tokom aprila na području Crne Gore je ugrađeno 181 novo, elektronsko brojilo. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 272 hiljade, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Prethodnog mjeseca na distributivnu mrežu je priključeno 341 novi korisnik.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 388 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com