Bajčetiću kazna 3.500 eura - Volim Podgoricu

Bajčetiću kazna 3.500 eura

Presudom Osnovnog suda u Podgorici, član Predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić dobiće 3.500 eura za naknadu nematerijalne štete nastale na protestima Demokratskog fronta u oktobru 2015.

Kako je naveo, sud je djelimično usvojio tužbeni zahtjev, pa mu je umjesto traženih 6.300 eura na ime pretrpljenih fizičkih bolova, pretrpljenog straha i na ime duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, dosuđena nematerijalna šteta od 3.500 eura.

U presudi se navodi da je utvrđeno da su policijski službenici u tom slučaju prekoračili svoja ovlašćenja.

“U postupku je nesumnjivo utvrđeno da su prilikom lišenja slobode tužioca policijski službenici prekomjerno primijenili fizičku silu prema njemu i zlostavljali ga nečovječnim i ponižavajućim postupanjem i da su primijenili silu veću od one koja je bila apsolutno neophodna”, piše u obrazloženju presude.

U presudi piše da su policijski službenici svojim postupanjem prekršili član 28 Ustava Crne Gore, ali i etički Kodeks i član 3 Evropske konvencije.

“Tužilac nije pružao otpor već se nalazio u bespomoćnom pognutom položaju, glavom prema asfaltu i rukama pokrivajući glavu sa namjerom da se zaštiti od udaraca. Tom prilikom je zadobio više od 11 udaraca po čitavom tijelu””, piše u obrazloženju.

Rtcg

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com