Nikšićanin opljačkao crkvu - Volim Podgoricu

Nikšićanin opljačkao crkvu

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu koju je Osnovno državno tužilaštvo u tom gradu podiglo protiv J.O. (35) zbog krivičnog djela teška krađa.
Taj Nikšićanin se tereti da je prošle godine opljačkao Crkvu Svetog Đorđa u Vraćenovićima
Iz tužilaštva je saopšteno da je osumnjičeni u noći između 25. i 26. oktobra 2017.godine, obio crkvu u mjestu Vraćenovići, u Nikšiću, tako što je kamenom slomio staklo od prozora sa južne strane crkve i kroz tako napravljen otvor uskočio u crkvu, odakle je otuđio tri ikone i pozlaćenu kutiju za pričešće sa pozlaćenom kašikom, u vrijednosti od 180 eura.
Krivično djelo rasvijetljeno je krajem februara. Tada je iz policije saopšteno da se tužilac izjasnio da se radi o krivičnom djelu teška krađa

– Nakon vještačenja u Forenzičkom centru, identifikovan je J.O. (35) iz Nikšića, za kojeg se sumnja da je počinio ovo krivično djelo. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilašvu u Nikšiću, koji je naložio da se protiv J.O. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa – saopšteno je tada iz Uprave policije.

 (Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com