TEŠKO POVRIJEĐEN PRELEVIĆ: Pogledajte nove video zapise sa Konika - Volim Podgoricu

TEŠKO POVRIJEĐEN PRELEVIĆ: Pogledajte nove video zapise sa Konika

Iz koalicije “Podgorica za 21. vijek” su saopštili da su ih na Koniku fizički napali aktivisti Demokratske partije socijalista i jednom od aktivista oteli telefon. dok su jednom kandidatu za odbornike Lazaru Preleviću nanijeli teške tjelesne povrede.

“Kandidati za odbornike Luka Rakčević, Lazar Prelević, Zoran Mikić i Janko Krstović su, zajedno sa drugim aktivistima te kaolicije, otrkili i snimali punkt Demokratske partije socijalista (DPS), u kome su aktivisti te partije kupovali lične karte. Tom prilikom, pojavilo se nekoliko automobila i džipova sa zatamnjenim staklima i bez registracija, iz kojih je izašlo nekoliko desetina aktivista DPS koji su prvo započeli verbalni, a zatim i fizički obračun sa kandidatima za odborbike koalicije “Za 21. vijek”.Tom prilikom, zadate su brojne povrede aktivistima koalicije “Za 21. vijek”. Prelević se nakon napada uputio u Urgentni centar na šivenje zadobijenih rana, drugim aktivistima su zadati brojni udarci pesnicama u dijelu glave, dok je jednom od njih otuđen mobilni telefon sa kojim je snimao početak incidenta”, navodi se u saopštenju koalicije za 21. vijek.

Iz koalicije navode da je napadače predvodio aktivista DPS-a sa Konika, Ero Škrijelj.

Dodaje se da su pozvali policiju i da još nije izašla na lice mjesta.

Napad na Koniku

Gepostet von Građanski pokret URA am Sonntag, 27. Mai 2018

 

Iz koalicije “Za 21. vijek” saopštili su kasnije da je “DPS danas sa Konika poslao poruku o kakvoj je kriminalnoj organizaciji riječ”.

Izborne nepravilnosti u Baru

Grupa aktivista DPS-a, predvođena Božom Jankovićem došla je ispred pomenutog štaba DPS-a i verbalno napala predstavnike Koalicije za 21.vijek , dok policija i dalje ne reaguje. Inače, prodavnica zdrave hrane je u vlasništvu Sandre Jovetić, zaposlene u opštinskom Osnovnom sudu

Gepostet von Aleksa Becic – Demokrate – Demokratska Crna Gora am Sonntag, 27. Mai 2018

“Udarili su na mladost, na ono najpoštenije i najčistije što postoji u jednom društvu. Udarili su na ljude koji jedino što žele jeste da ova zemlja krene naprijed, da ne prisustvujemo više scenama u kojima svaki izborni dan prolazi na ovakav varavarski i necivilizovan način”, naveli su oni.

Pozvali su građane da im, kako su naveli, “pomognu da zaštite ljude od sramnog djelovanja i funkcionisanja DPS-a”.

Napadnuti aktivisti i funkcioneri koalicije "Za 21. vijek" na Koniku

Napadnuti aktivisti i funkcioneri koalicije "Za 21. vijek" na Koniku

Gepostet von Aleksa Becic – Demokrate – Demokratska Crna Gora am Sonntag, 27. Mai 2018

CDT: Osuđujemo napad na odbornike, Tužilaštvo odmah da odreaguje

CDT najoštrije osuđuje napad na kandidate za odbornike koalicije Demokrate-URA koji se dogodio na Koniku. Pozivamo Tužilaštvo da hitno reaguje, a policiju da obezbijedi mirno sprovođenje izbora.

Oni su takođe apelovali na sve političke subjekte da da javno osude ovakvo ponašanje, a  naročito ako dolazi od njihovih aktivista.

“Jedino odgovorno ponašanje u ovoj situaciji je jasna i javna osuda svakog nasilja”, navode u CDT.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com