Poreska Uprava donijela 750 rješenja o ukidanju reprograma poreskog duga - Volim Podgoricu

Poreska Uprava donijela 750 rješenja o ukidanju reprograma poreskog duga

Poreska uprava je do sada donijela 750 rješenja o ukidanju reprograma poreskog duga čija ukupna vrijednost je 30 miliona eura. Prema ovim obveznicima, koji nijesu poštovali obaveze iz reprograma, započeto je preduzimanje mjera prinudne naplate, kazao je u intervjuu Pobjedi direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

On dodaje da će se te mjere preduzimati u kontinuitetu, pri čemu se pri donošenju odluka o predlaganju stečajnog postupka vrši analiza svrsishodnosti takve mjere, odnosno vjerovatnoće da će se na taj način zaista i naplatiti poreski dug.

miomirmmugosa

Mugoša, arhiva

– Ovakva analiza podrazumijeva utvrđivanje mogućih izvora za naplatu poreskog potraživanja, pri čemu će se najprije pristupati naplati potraživanja od onih lica kod kojih postoji mogućnost naplate duga, u zavisnosti da li ista posjeduju pokretnu i nepokretnu imovinu i da li je ona opterećena založnim pravom – objašnjava direktor Poreske uprave.

Govoreći o očekivanjima za naplatu poreskih prihoda u narednim mjesecima tekuće godine, Mugoša je podsjetio da je  tokom prva četiri mjeseca tekuće godine naplaćeno bruto 319 miliona eura i premašen plan za 27 miliona eura.

“U trećem kvartalu 2018. očekujemo nastavak uspostavljenog trenda uspješnog ostvarenja naplatnog zadatka. Posebno s osvrtom na najave turističkih radnika da će ovogodišnja ljetnja sezona biti rekordna po broju turista, a samim tim i po opsegu privredne aktivnosti.Zbog toga će PU sve dostupne resurse usmjeriti u pravcu suzbijanja sive ekonomije i naplate poreskih prihoda”, rekao je Mugoša za Pobjedu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com